Tieto potraviny nedávajte do chladničky. Iba im uškodíte!

Skladovanie je hotová veda. Niektoré ovocie či zelenina si žiada chlad, iné vlhkosť a ďalšie zase izbovú teplotu.

20.12.2016 15:00
zeleninová omáčka, čatní, paradajky Foto:
Paradajky by ste nemali skladovať v chladničke.
debata

Naším zvykom je umiestniť potraviny najčastejšie práve do chladničky. Ale možno by ste mali vedieť, ktorým plodom to vôbec neprospeje.

Dôvodom je zmena konzistencie, chuti, alebo aj farby. Niektoré potom tiež vplývajú na iné skladované potraviny a môžu urýchliť napríklad ich kazové procesy.

Výskumný tím z kalifornskej univerzity dokonca vypracoval zoznam potravín, ktoré by sme nemali ukladať do chladničky a je prekvapivo dlhý. Skúmali vlastnosti jednotlivých druhov ovocia či zeleniny a tiež zmeny, ktoré prejavili po uložení do chladného priestoru výkonného zariadenia.

Prekvapením sú napríklad citrusové plody – či už pomaranče, grapefruity, citróny a limetky, ale ani kivi by nemali byť skladované v chladničke. Pridávajú sa k nim aj jablká, nektarinky, broskyne či mango. Problémom je chlad pre avokádo alebo banány.

Čo sa zeleniny týka, už dávno sa vie o tom, že chlad nerobí dobre paradajkám. Pridávajú sa k nim však aj uhorky, alebo napríklad zemiaky, baklažán, cibuľa, či napríklad tekvica a sladké zemiaky.

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #zelenina #jedlo #chladnička #skladovanie

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...