Tmavé škvrny na banánovej šupke? Nebojte sa ich

Kedy je banán naozaj zrelý? A ako si z neho pripraviť skvelý šejk?

05.11.2016 08:00
banán, škvrny, šejk Foto:
Hnedé škvrny na banánach sú signálom ich zrelosti.
debata

Ak na banánovej šupke zbadáte tmavé škrvny, nie je dôvod nevložiť si ho do nákupného košíka. Nejde totiž o znak, že je banán prezretý. Naopak, ak sú banány skutočne zrelé a vhodné na konzumáciu, tak sa na nich už takéto škvrny objavia. Potom ich treba dať priamo do úst. Dokonca platí, že čím viac hnedých škvŕn na sebe šupky majú, tým viac špecifických bielkovín obsahujú.

Banány sú zvlášť vhodným ovocím pred cvičením. Obsahujú veľa ovocného cukru a preto sú okamžitým zdrojom energie. Ale telu dodávajú aj dôležité minerálne látky – najmä horčík, draslík a vitamín B6. Takže do tašky, ktorú nosíte na tréning, pribaľte aj jeden zrelý banán. Neurobíte chybu.

Alebo si pred cvičením pripravte banánový šejk. Ako na to?

  • 300–350 ml mandľového mlieka
  • 2 zrelé zmrazené banány
  • štipka škorice
  • 1 lyžica mandľového masla

Všetky ingrediencie vložte do mixéra a poriadne zmixujte. Vypite čerstvé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banán #šupka #šejk

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...