Ak na banánovej šupke zbadáte tmavé škrvny, nie je dôvod nevložiť si ho do nákupného košíka. Nejde totiž o znak, že je banán prezretý. Naopak, ak sú banány skutočne zrelé a vhodné na konzumáciu, tak sa na nich už takéto škvrny objavia. Potom ich treba dať priamo do úst. Dokonca platí, že čím viac hnedých škvŕn na sebe šupky majú, tým viac špecifických bielkovín obsahujú.
Banány sú zvlášť vhodným ovocím pred cvičením. Obsahujú veľa ovocného cukru a preto sú okamžitým zdrojom energie. Ale telu dodávajú aj dôležité minerálne látky – najmä horčík, draslík a vitamín B6. Takže do tašky, ktorú nosíte na tréning, pribaľte aj jeden zrelý banán. Neurobíte chybu.
Alebo si pred cvičením pripravte banánový šejk. Ako na to?
- 300–350 ml mandľového mlieka
- 2 zrelé zmrazené banány
- štipka škorice
- 1 lyžica mandľového masla
Všetky ingrediencie vložte do mixéra a poriadne zmixujte. Vypite čerstvé.