Takto ste cuketu ešte nejedli!

Vyskúšajte nový recept na prípravu obľúbenej a nízkokalorickej jesennej zeleniny.

03.10.2016 07:00
Cuketa Foto:
Cuketa patrí medzi veľmi zdravé a ľahké plodiny jesene.

Cuketa patrí medzi jesennú zeleninu. Teší sa obľube nielen pre nízky obsah kalórií, ale aj pre množstvo draslíka, vápnika, vitamínu C či horčíka. Vyskúšajte tento recept na lahodné placky.

Potrebujeme:

  • 1 väčšiu cuketu
  • 2 vajcia
  • 60 g nastrúhaného syru mozzarella
  • 10 g nastrúhaného syru parmezán
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipku soli

Ako na to?

  • Cuketu nastrúhajte na tekvicovom strúhadle.
  • Pridajte nastrúhaný syr, vajcia, cesnak a soľ. Premiešajte.
  • Zmes „vyžmýkajte“ – zbavte prebytočnej vody a vložte do čistej misky.
  • Hmotu nalejte na plech v rovnomernej hrúbke alebo vytvaruje placky.
  • Pečte 25–30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
debata chyba
Viac na túto tému: #syr #cuketa #placky