Cuketa patrí medzi jesennú zeleninu. Teší sa obľube nielen pre nízky obsah kalórií, ale aj pre množstvo draslíka, vápnika, vitamínu C či horčíka. Vyskúšajte tento recept na lahodné placky.
Potrebujeme:
- 1 väčšiu cuketu
- 2 vajcia
- 60 g nastrúhaného syru mozzarella
- 10 g nastrúhaného syru parmezán
- 1 strúčik cesnaku
- štipku soli
Ako na to?
- Cuketu nastrúhajte na tekvicovom strúhadle.
- Pridajte nastrúhaný syr, vajcia, cesnak a soľ. Premiešajte.
- Zmes „vyžmýkajte“ – zbavte prebytočnej vody a vložte do čistej misky.
- Hmotu nalejte na plech v rovnomernej hrúbke alebo vytvaruje placky.
- Pečte 25–30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.