Tekvica hokaido je hitom jesene! Pripravte z nej polievku

Oranžová farba a lahodná chuť tekvice hokaido ulahodí aj labužníkom. Pripravte krémovú polievku so zázvorom.

29.09.2016 15:00
tekvica, polievka Foto:
Tekvicová polievka je na jeseň skvelou voľbou.

Potrebujeme:

  • 500 g tekvice hokaido
  • 1 malú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 2 PL oleja
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 125 ml smotany
  • čierne korenie
  • štipka čili
  • štipka soli
  • 4 PL tekvicového oleja

Ako na to?

  • Tekvicu poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky, dužinu vydlabeme.
  • Cibuľu pokrájame na väčšie kúsky. Spolu opečieme na panvici, pridáme cesnak a nastrúhaný zázvor.
  • Podlejeme vývarom a varíme 15 až 20 minút.
  • Pridáme smotanu, soľ, korenie a čili.
  • Všetko zmixujeme a podávame pokvapkané tekvicovým olejom.

1 porcia polievky obsahuje 271 kcal.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #tekvica #hokaido