Vyhadzujete veľa potravín? Tieto tipy vám ušetria peniaze

Opäť ste boli nakupovať a aby ste mali nové potraviny kam uložiť, putuje avokádo, zbytok mlieka či jogurty po záruke do odpadkového koša?

26.09.2016 07:00
obchod, mlieko, nákup, supermarket, potraviny Foto:
Nenakupujte bez rozmyslu.
debata

Pohľad na váš kôš naplnený potravinami vás síce bolí pri srdci, ale je viac ako pravdepodobné, že rovnaký scenár sa u vás v kuchyni o týždeň zopakuje. Pritom stačia jednoduché zásady, ktoré vám ušetria nielen peniaze, ale nebudete mať ani výčitky svedomia pri pohľade na váš smetný kôš.

1. Nikdy nenakupujte hladná. Vo vašom nákupnom koši skončia zbytočnosti, ktoré zostanú dlhé mesiace v špajzi alebo, v horšom prípade, sa ich ani nedoktnete a o týždeň či dva skončia v koši.

2. Pred odchodom do obchodu si premyslite, čo budete počas nasledujúcich dní jesť. Podĺa jedálnička si zostavte nákupný zoznam, ktorého sa budete striktne držať.

3. Sklontrolujte, čo máte v chladničke, v potravinovej skrinke či v špajzy. Tam nájdete špagety či ryžu, ktorú ste už iniciatívne zapísali na nákupný zoznam. Opäť zoznam prekontrolujte.

4. Spočítajte si položky na zozname a vydeľte si peňažnú sumu, ktorú si do obchodu vezmete. Hoci v dobe platobných kariet sa to možno „nenosí“, obmedzená hotovosť vás veľmi účinne zastaví v zbytočnom nakupovaní.

5. Je lákavé nakúpiť potraviny do zásoby, ktoré sú práve v zľave. Áno, aj takto môžete ušetriť. Ale tu si naozaj premyslite, koľko konzerv tuniaka alebo sušených paradajok v akcii reálne potrebujete. Akcie sa opakujú a robiť si zásoby na mesiace vopred je úplne zbytočné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Kos #nakupovanie #uskladnenie

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....