Pukance na večeru? Lepšia voľba ako cestoviny!

Či je popcorn skutočne zdravý, nevieme. Ale čo vieme, je, že na večeru je oveľa zdravší ako napríklad cestoviny, lasagne či pizza.

20.09.2016 17:00
popcorn, pukance Foto:
Pukance vraj obsahujú antioxidanty.
debata

Bez výčitiek svedomia

Aj vy prídete častokrát večer po práci unavená a nemáte čas… Na nič? Ani čakať na donášku, ani si niečo sama ukuchtiť. Energia neostáva vôbec na nič a jediné, po čom túžite, je zvaliť sa nerušene do mäkkého gauča. Samozrejme, nie s prázdnym a už skuvíňajúcim žalúdkom. V takýchto prípadoch sa vám oplatí siahnuť po pukancoch. A to všetko s dobrým pocitom a bez výčitiek svedomia.

Cenu za najzdravšie jedlo nevyhrá

Pretože podľa odborníčky na výživu, Marie Marlowe je jedno balenie popcornu oveľa zdravšou alternatívou na večeru ako jedna porcia cestovín. Tá má asi 250 kalórií – ale to musí byť skutočne malá porcia, aby sa vtesnala do tejto hodnoty. A to sme ešte nezarátali omáčku. Ak si porciu cestovín navyše ozdobíme aj syrom, pomaly môžeme hovoriť o kalorickej bombe. Faktom však je, že jeden balíček popcornu má podľa odborníčky menej ako 250 kalórií a navyše nezaťažuje žalúdok. Cenu za najzdravšie jedlo síce pukance nevyhrajú, ale je rozhodne sú lepšou voľbou ako polotovar lasagne alebo kúsok pizze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #žalúdok #cestoviny #večera #pizza #pukance #polotovar

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...