Zhodiť na konci leta? Skúste diétu s chutnými smoothies

Nikdy sa smoothie netešilo väčšej obľube ako je tomu práve teraz. A nečudo, veď tieto vitamínové bomby nielenže chutia, ale sú navyše aj nízkokalorické.

23.08.2016 14:30
smoothie Foto:
Smoothie zo zeleného čaju s banánom.
debata

Diéty bývajú spojené s odriekaním a to častokrát býva dôvodom, prečo to mnohí nedotiahnu do úspešného konca. Občas sa vzdajú skôr, ako s chudnutím začnú. Netreba tiež zabúdať na disciplínu a vytrvalosť. A preto si treba každú diétu „okoreniť“ potravinami, ktoré smieme a chutia nám. Pôjde to ľahšie… V tomto prípade prichádza smoothie skutočne do úvahy.

Schudnúť so smoothie je zdravé

Človek by mal počas dňa skonzumovať v ideálnom prípade päť porcií ovocia. To je skutočne dosť, čo poviete? Len málokto z nás to dokáže. Ak však toto ovocie zmixujeme a pripravíme si chutné smoothie, dosiahneme to oveľa jednoduchšie. Vo všeobecnosti totiž také množstvo vypijeme ľahšie ako keby sme ho mali skonzumovať. Rôzne druhy ovocia možno kombinovať a chutný a navyše aj zdravý drink je na svete.

Čím je smoothie krémovejšie…

… tým na dlhšie zasýti. Výživová odborníčka Chantal-fleur Sandjon vyvinula program chudnutia, založený práve na ovocných koktejloch. Počas chudnutia so smoothie je povolené raz denne detoxikačné jedlo, rôzne zdravé pokrmy pod zub a dva výdatné smoothies. Dôležité je, aby bol človek vždy sýty, aby neprišlo k vlčiemu hladu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #ovocie #hlad #detoxikácia #smoothie #vlčí hlad #odriekanie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...