Z cestovín sa nepriberá! Potvrdila to štúdia...

V podstate sme to vedeli, ale konečne uzrela svetlo sveta aktuálna štúdia, ktorá nám to potvrdzuje: Cestoviny nie sú pre našu figúru zlé. A čo viac, majú pre naše telo veľa pozitívnych účinkov.

15.07.2016 17:00
paradajky, cestoviny Foto:
Paradajky s bylinkami a cestovinou. Obed, ktorý málokto neocení.
debata

Mýtus je vyvrátený

Kde inde mohli testovať vplyv cestovín na naše telo, ako v krajine ich pôvodu, práve tam, kde sa ich ročne skonzumuje najviac. V Taliansku! V ostatných rokoch boli špagety, penne, gnocchi a všetci ich kamaráti známi ako priatelia našej postavy. Napriek tomu sa však pravidelne objavovala správa o tom, že zo špagiet sa priberá, čo pre mnohých fanúšikov Talianska znamenalo hotový horor. Konečne prišiel niekto, kto tento blud vyvrátil. Na Dipartimento di Epidemiologia dell'I.R.C.C.S sa v rámci skúmania zistilo, že konzumáciou cestovín môžeme znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Štúdia bola zverejnená v odbornom časopise Nutrition and Diabetes. Testovalo sa 23-tisíc osôb. Dôraz bol kladený na telesné hodnoty, pričom v centre pozornosti boli stravovacie návyky.

Dávka je jed

Vyšlo najavo, že na rozdiel od toho, čo sa bežne predpokladá, cestoviny nie sú zodpovedné za priberanie. Práve naopak. Majú pozitívne účinky na naše telo, pretože znižujú BMI. Aj v tomto prípade je však smerodatné množstvo, pretože, ako už je známe, „dávka je jed“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #cestoviny #stravovacie návyky #priberanie #BMI #špagety

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...