Osvieženie po domácky! Pripravte si nanuky s príchuťou mojita

Čas zmrzliny a mrazených pochúťok už nejaký ten týždeň trvá. A ich spotreba určite ešte porastie. Čo tak vyskúšať niečo iné ako klasickú obchodnú ponuku.

19.06.2016 08:00
Pripravte si domáce nanuky. Foto:
Pripravte si domáce nanuky.
debata

Nanuky si môžete pripraviť aj sami doma. A dokonca to môže byť špeciálna verzia len pre dospelých. S príchuťou obľúbeného alkoholického nápoja mojito.

Budete potrebovať cukor (pol šálky), rovnaké množstvo vody, mätové lístky, limetový sirup a ľahší rum – napríklad nejaká ochutená verzia s menším obsahom alkoholu (aby lepšie mrzol).

Cukor rozpustite v menšej panvici na miernom plameni s pridanou vodou a 2/3 mätových lístkov (zhruba 25 lístkov z 35). Následne nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a preceďte lístky, aby vám zostala len číra tekutina. Zmiešajte ju s alkoholom a limetkovým sirupom (riaďte sa odhadom chuti).

Potom už stačí len naplniť silikónovú nanukovú formu. Nalejte tekutinu zhruba do dvoch tretín a do ešte tekutej hmoty vložte jeden lístok a pár bobúľ drobného letného ovocia – môžu to byť ríbezle, čučoriedky, maliny alebo černice. Nechajte zamraziť a podávajte návštevám.

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #nanuk #domáci #mojito

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....