Potraviny, ktoré vám vyčistia telo

Cibuľa či tekvica? Ktoré ďalšie potraviny pomôžu pri čistení organizmu?

23.05.2016 15:00
Cibuľa patrí medzi obľúbené potraviny v... Foto:
Cibuľa patrí medzi obľúbené potraviny v slovenskej kuchyni. A pre naše telo je prínosom.
debata

Cibuľa

Je ozajstnou zbraňou proti voľným radikálom v tele, ktoré môžu výrazne oslabiť organizmus. Cibuľa riedi krv, čistí črevá a posilňuje imunitný systém.

Tekvica

Toxíny a voľné radikály nemajú v boji s tekvicou veľkú šancu vzhľadom na to, že tento plod je plný vlákniny a vitamínov. Vďaka vysokému podielu vlákniny sa trávenie rozhýbe, telo sa detoxikuje a odvodňuje.

Čili

Aj vy sa začnete pri konzumácii čili potiť? A to je dobre, z tela sa totiž vylúčia škodliviny. Nehovoriac o jeho stimulačných účinkoch na metabolizmus a trávenie. Aj týmto spôsobom sa telo čistí.

Kel

Nie všetkým stravníkom je táto zelenina pochuti a to nie je dobre. Ide totiž o účinnú zelenú zbraň pri zbavovaní tela škodlivých látok, pretože čistí pečeň. Tto má priaznivý vplyv na krvný obeh, trávenie aj imunitu.

Citrusové plody

Stimulujú metabolizmus, posilnia imunitný systém, vylepšia krvný obraz. Obsahujú veľa vody a s vodou sa lepšie vstrebávajú živiny do organizmu, trávenie nie je takým problémom. Vláknina v nich obsiahnutá takisto pomáha čistiť tráviaci trakt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zázvor #cibuľa #organizmus #čili #tekvica

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...