Chuť južného Talianska ponúka sicílska caponata

Baklažán, olivy, kapary či paradajky - skvelé chute sa spoja do caponaty. Takto si ju pripravíte doma!

12.05.2016 07:00
debata
Sicílska caponata, ako ju pripraviť? Foto: Penam
Sicilska caponata - small Sicílska caponata, ako ju pripraviť?

Potrebujeme:

  • 2 baklažány
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 stonkový zeler
  • 1 malá cibuľa
  • 300 ml paradajkového pyré
  • 100 g zelených olív
  • hrsť kapár
  • bazalka
  • 80 ml červeného vinného octa
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Denný chlieb Penam Natur

Ako na to?

  • Baklažán nakrájame na kocky aj so šupkou. Osolíme a necháme odpočívať 30 minút. Potom opláchneme a osušíme. Pražíme po častiach na strednom plameni v dostatočnom množstve oleja dočervena.
  • Stonkový zeler nadrobno pokrájame a varíme v osolenej vode asi 5 min. Scedíme a dáme odkvapkať.
  • Na panvici opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkové pyré, osolíme a povaríme asi 20 minút do zhustnutia.
  • Vo väčšom hrnci na 4 lyžiciach oleja opražíme nakrájané olivy, kapary a scedený zeler, asi 1 minútu.
  • Pridáme opražený baklažán, po častiach rajčinovú omáčku, bazalku a privedieme do varu. Ocot zmiešame s cukrom v pohári a prilejeme do variacej caponaty.
  • Jemne zamiešame, aby sa baklažán nerozvaril.
  • Stiahneme z ohňa a až pach z octu trochu vyprchá, priklopíme a necháme vychladnúť. Podávame s plátkami chleba Penam Natur.

Vyskúšajte aj recept z Varecha.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #Sicília #caponata

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...