Baklažán, olivy, kapary či paradajky - skvelé chute sa spoja do caponaty. Takto si ju pripravíte doma!
Pravda.sk
12.05.2016 07:00
Foto: Penam
Sicilska caponata - small Sicílska caponata, ako ju pripraviť?
Potrebujeme:
- 2 baklažány
- soľ
- olivový olej
- 1 stonkový zeler
- 1 malá cibuľa
- 300 ml paradajkového pyré
- 100 g zelených olív
- hrsť kapár
- bazalka
- 80 ml červeného vinného octa
- 2 PL kryštálového cukru
- Denný chlieb Penam Natur
Ako na to?
- Baklažán nakrájame na kocky aj so šupkou. Osolíme a necháme odpočívať 30 minút. Potom opláchneme a osušíme. Pražíme po častiach na strednom plameni v dostatočnom množstve oleja dočervena.
- Stonkový zeler nadrobno pokrájame a varíme v osolenej vode asi 5 min. Scedíme a dáme odkvapkať.
- Na panvici opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkové pyré, osolíme a povaríme asi 20 minút do zhustnutia.
- Vo väčšom hrnci na 4 lyžiciach oleja opražíme nakrájané olivy, kapary a scedený zeler, asi 1 minútu.
- Pridáme opražený baklažán, po častiach rajčinovú omáčku, bazalku a privedieme do varu. Ocot zmiešame s cukrom v pohári a prilejeme do variacej caponaty.
- Jemne zamiešame, aby sa baklažán nerozvaril.
- Stiahneme z ohňa a až pach z octu trochu vyprchá, priklopíme a necháme vychladnúť. Podávame s plátkami chleba Penam Natur.
Vyskúšajte aj recept z Varecha.sk
© Autorské práva vyhradené