Cesnak v podobe kapsúl nepáchne

07.04.2016 15:00
cesnak, antioxidant, antibiotikum
Ak nám cesnak páchne, užívajme želatínové kapsule. Autor:

Benefity cesnaku často nevyužívame kvôli výraznému pachu. Nemusíme ho jesť, môžeme využiť výživové doplnky v kapsuli s jeho obsahom.

Cesnakové olejové kapsule sú najjednoduchší spôsob užívania cesnaku, ak nemáme radi jeho chuť alebo vôňu, alebo máme obavu zo spoločenského „znemožnenia“. Kapsule majú želatínové puzdro, ktoré sa rozpustí až v zažívacom ústrojenstve a tým dôjde k potlačeniu cesnakového pachu.

Rýchly spôsob šúpania strúčikov

Ak potrebujeme ošúpať viac cesnaku naraz, stačí vziať dve rovnaké misy alebo dva primerané hrnce s rovnakým priemerom, hlavičku cesnaku rozdeliť na strúčiky, vložiť do misy (hrnca), prikryť druhou misou (hrncom) a 20 sekúnd poriadne potriasť. Šúpanie potom ide jedna radosť.

Jednoduchá chuťovka: Cesnakové šampiňóny

Potrebujeme:
16 väčších šampiňónov, väčšia cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 PL masla, 2 PL strúhanky, strúhaný tvrdý syr, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Umyté a očistené šampiňóny zbavíme nožičiek hneď pri klobúčiku. Nožičky nasekáme nadrobno.
2. Na panvici rozpustíme maslo, podusíme na ňom cibuľu, nasekané nohy šampiňónov, cesnak rozotrený s trochou soli a na konci petržlenovú vňať a strúhanku. Vzniknutú náplň premiešame, dochutíme soľou a necháme vychladnúť.
3. Plnkou naplníme klobúčiky šampiňónov, posypeme nastrúhaným syrom a dáme do rúry rozpálenej na 140 °C piecť približne na 20 minút. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #cesnak #cibuľa #pochutiny #výživové doplnky #koreniny
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Začnite jesť zeleninu a ovocie, vitamíny z nich vášmu telu môžu len prospieť.
Nedávajte späť to, čo...

+ Dnes budete mať ťažký deň, avšak na nikoho sa za to nevyhovárajte.
Neprezrádzajte tajomstvá, ktoré vám...