Kokos v kombinácii s kari chutí výrazne pikantne. Polievka sa môže konzumovať aj mierne vychladená, takže počas nastávajúcich teplých dní osvieži.
Potrebujeme:
- 1 cibuľu
- 1 cesnak
- 1 čili papričku
- 2 PL oleja
- kúsok zázvoru
- 1 PL kari korenia
- 400 ml kokosového mlieka
- 500 ml hydinového vývaru
Ako na to
- Cibuľu a cesnak očistite a pokrájajte. Z čili papričky vyberte semiačka a rozrežte na polovicu. Tieto ingrediencie opečieme na oleji.
- Zázvor nastrúhajte a spolu s kari rýchlo opečte na oleji. Plidajte kokosové mlieko a hydinový vývar, ingrediencie z panvice a všetko varte 15 minút na miernom ohni.
- Čili papričku vyberte a všetko v hrnci zmixujeme. Podľa chuti servírujte s kokosovými lupienkami.