Čaká vás dôležité stretnutie? Ktorým potravinám sa treba vyhnúť?

Aby ste boli "v pohode", prispôsobte tomu aj váš jedálniček.

22.01.2016 15:00
žena, káva, kaviareň Foto:
Ak ste pred stretnutím nervózna, na kávu zabudnite.
debata

Espresso

Šálka silného espressa vás okamžite postaví na nohy a povzbudí vás, keď už meliete z posledného. Ak máte pred sebou dôležité stretnutie a ste nervózna, káva tento váš stav ešte zhorší. Nervozita viditeĺne stúpne a prejaví sa na vašom správaní. Navyše, má laxatívne účinky, čo pred stretnutím nie je práve žiaduce.

Pivo

Pivo obsahuj oxid uličitý a ten môže vo vašom žalúdku spôsobiť nadúvanie. Nepríjemné pocity v kombinácii s nervozitou zo strenutia vám prinesú poriadne horúce chvíľky. Ak máte chuť na alkohol, pýtajte si radšej vínnu kartu.

„Gumené“ cukríky

Obsahujú fruktózu, vďaka ktorej sa s nimi žalúdok musí popasovať. Trávi sa veľmi pomaly v tenkom čreve a jej nestrávené zvyšky putujú ďalej, do hrubého čreva. Následky: nafúknuté brucho a nadúvanie.

Brokolica, kel, kapusta

Táto zelenina patrí medzi tie, ktoré veľmi nadúvajú. Pocity, ktoré sú počas stretnutia nepríjemné, si môžete odpustiť. Na tanieri spomínané kúsky vymeňte za listový šalát, rajčiny či uhorky.

Steak

Červené mäso „leží“ v žalúdku a takisto spôsobuje nadúvanie. Navyše, steak je pre svoju ťažkú stráviteĺnosť „zabijakom“ energie. Po veĺkom steaku by ste najradšej len tak sedeli a oddychovali. Ale vy máte stretnutie!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #káva #kapusta

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...