Koľko kociek cukru sa skrýva v kečupe? A čo ďalšie potraviny?

Niektoré potraviny sa tvária celkom nenápadne. A pritom sú priam nabité cukrom.

15.01.2016 09:00
hranolky, kečup Foto:
Dáte si k zemiakom kečup? Naozaj?
debata

Existuje množstvo potravín, ktoré sú cukrom priam „nabité“, ale navonok sa tvária celkom nenápadne. Ak bojujete o svoju figúru, mali by ste sa im vyhýbať. Dôvod? Čím viac cukru v krvi máte, tým viac inzulínu telo produkuje. A inzulín pôsobí ako inhibítor spaľovania tukov, ktoré sa následne ukladajú na tých najmenej žiaducich miestach. Aby ste mali lepšiu predstavu, koľko cukru obsahuje tá-ktorá potravina, hodnoty sú prepočítané na kocky cukru.

Ovocný jogurt

V celkom obyčajnom ovocnom jogurte sa skrýva 6 kociek cukru. Ako sa im vyhnúť? Kúpte si biely jogurt a ochuťte si ho čersvým či mrazeným ovocím, posypte škoricou.

Ovocný džús

V pohári džúsu sa ukrýva až 7 kociek cukru. Ak si doprajete jeden pohár denne, nič strašné sa s vaším telom nestane, ale vypiť celú krabicu džúsu za jeden deň, to už je poriadna dávka. Smäd si uhaste radšej vodou či minerálkou.

Chrumkavé müsli

Aj vy ste si lahodné müsli obľúbili ako rýchle a chutné raňajky? 50 g takejto pochúťky v sebe skrýva 4 kocky cukru. Urobili by ste lepšie, keby ste müsli vymenili za obyčajné ovsené vločky. S ich prípravou sa takisto veľmi nenatrápite.

Kečup

Keďže majonéza obsahuje veĺa tuku, siahneme radšej po kečupe. Aj tu však teba byť opatrná. V jednej fľaši kečupu (500 ml) je ukrytých až 40 kociek cukru. Ak máte chuť na omáčku k zemiakom, pripravte si vlastnú. Napríklad z bieleho jogurtu, cesnaku a kôpru. Chutí výborne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #kalórie #cukor #inzulín

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...