Viete, v ktorých potravinách sa nachádza najviac tuku?

Neviete sa vzdať obľúbenej pochúťky? Tak si zistite, koľko tuku obsahuje.

12.01.2016 15:00
Tiramisu Foto:
Milujete tiramisu? A viete, koľko tuku obsahuje mascarpone?
debata

V 100 g slaniny nájdete až 89 gramov tuku. Ak sa snažíte niečo „zhodiť“ slanine by ste sa mali rozhodne vyhnúť. Pozor na ňu napríklad aj v obľúbenom Cézar šaláte.

Hranolky bez majonézy? Ani nápad! Keď zistíe, že na 100 gramov obsahuje až 82 gramov tuku, zrejme si to rozmyslíte. Alebo? Hranolky obsahujú samé o sebe dosť tuku a táto kombinácia je hotová „bomba“. Ak už musíte, vymeňte aspoň majonézu za kečup.

Chutí vám čerstvý chlieb s maslom? Ak áno, je dobré vedieť, že na 100 gramov obsahuje až 80 percent tuku. Ak zvažujete medzi maslom a margarínom, žiaden rozdiel, čo sa tuku týka, nenájdete, obsah na 100 gramov je ten istý.

Obľúbené pesto je takisto „nabité“ tukom. V 100 gramoch zelenej pochúťky, ktorá skvelo oživí cestoviny, nájdete 52 gramov tuku. Môže za to nielen olej, ale aj orechy, ktoré pesto obsahuje. Ak túžite po cestovinách s menším obsahom tuku, musíte si vystačiť s paradajkami.

Ďalšia talianska pochúťka – mascarpone – sa takisto môže pochváliť vysokým obsahom tuku. V 100 gramoch nájdete 48 gramov tuku. A to je dokonca viac ako sa nachádza v šľahačke. Tá na 100 gramov obsahuje „len“ 40 gramov tuku.

Večerné chrúmanie čipsov pri televízore dá telu poriadne zabrať. Akoby aj nie, keď v 100 gramoch chrumlavých čipsov nájdete 40 gramov tuku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #tuk #obsah

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...