Naservírujte si koktejl v zimnom duchu: Ponúkame tri variácie

Hoci alkoholické koktejly sa nám zväčša spájajú s obdobím horúčav či rozpálenej pláže, vyhýbať sa im nemusíme ani v zimnom období. Naopak, dajú sa prispôsobiť a vynikne v nich chuť i vôňa aktuálnych dní.

17.12.2015 16:20
pomarančová šťava Foto:
Klasickú pomarančovú šťavu môžete skombinovať s alkoholom a pripraviť si chutný koktejl.
debata

S jablkami

Jabĺčka sú jedno z najtradičnejších ovocí zimnej sezóny. Nechýbajú azda na žiadnom stole a v mnohých domoch na vidieku sú pekne uskladnené v komore. Jablká môžete využiť aj na prípravu čerstve a stopercentnej šťa­vy.

Neprekáža, že bude trochu zakalená – chuťou sa jej nevyrovná žiadna z obchodu. Do pohára s trochou ľadu nalejte čerstvú šťavu, pridajte vodku, trošku zázvorového piva (Ginger ale) a bublinkovej minerálky. Môžete ozdobiť trochou sypkej škorice.

S brusnicami

Postup je takmer identický ako pri predchádzajúcom koktejli – ideálnym alkoholom je v tomto prípade vodka, ktorú opäť môžete doplniť zázvorovým pivom či minerálkou. Na ozdobu pridajte sušené brusnice.

S pomarančami

Citrusy nechýbajú počas Vianoc na takmer žiadnom stole. Pomaranče môžeme využiť na prípravu chutného a osviežujúceho drinku Campari Orange. Letná klasika dostane nový rozmer s čerstvo vytlačenou šťavou zo šťavnatých pomarančov. Pridávať môžete kúsky kokosovej dužiny alebo na ozdobu napríklad kúsok manga či ananásu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jablko #pomaranč #koktejl #miešaný nápoj #brusnica

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...