Koľko kalórií sa skrýva vo varenom víne či grogu?

Nedokážete na vianočných trhoch odolať lahodným nápojom zo stánkov? Pozor na kalórie, nie je ich málo!

11.12.2015 13:00
varené víno, grog Foto:
Máte chuť na varené víno či grog?
debata (1)

Varené víno

Nedokážete na vianočných trhoch odolať varenému vínu? Počas zimy je ideálnym a naozaj chutným nápojom na zahriatie. Ale aj poriadne kalorickým. Jednu šálku si dopriať môžete, vďaka 200 ml vareného vína telu dodáte približne 210 kcal. Ak si dávate pozor na postavu, od stánku s vareným vínom by ste sa mali po jednej šálke ponáhlať preč.

Vaječný likér

V mnohých rodinách je neodmysliteĺnou súčasťou Vianoc práve domáci vaječný likér. Lahodný nápoj zo žĺtka, cukru a rumu má výrazne sladkú chuť. Rum je sám o sebe pomerne kalorický alkohol, navyše, do žĺtok sa počas prípravy primiešava cukor. Obsah kalórií stúpa aj pridaním zahusteného mlieka (salka). V malom poháriku sa preto môže skrývať od 250 až 400 kcal. A ruku na srdce, pri jednom poháriku zrejme nezostanete.

Grog

V pohári toho horúceho nápoja na zimné večery sa skrýva 160 kcal. Malý kalíštek rumu má v sebe okolo 90 až 100 kcal, ak si grog ešte osladíte cukrom, dostanete sa na spomínanú hodnotu. V porovnaní s ostatnými nápojmi však grog vyhráva ako nápoj s najmenším obsahom kalórií.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #nápoj #trhy #Vianoce

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...