Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok. Okrem toho sa pýši vysokým obsah vitamínov C a E.
Potrebujeme (na 2 porcie)
- 2 menšie cibule
- 350 g zemiakov
- 400 g červenej repy (predvarenej)
- 2 PL oleja
- trocha soli
- trocha čierneho korenia
- 1 ČL kôpru
- 1 l zeleninového vývaru
- 40 g údeného lososa
- 2 ČL kyslej smotany
Ako na to?
- Cibuľu nakrájame na jemké kúsky, zemiaky a predvarenú repu na väčšie kocky.
- Rozpálime olej na panvici, orestujeme cibuľu. Pridáme zemiaky a repu, podlejeme vodou, dusíme. Dochutíme soľou, korením a kôprom.
- Dolejeme zeleninový vývar, 25 minút všetko varíme.
- Rozmixujeme na jemné pyré.
- Podávame s kyslou smotanou, kúskami údeného lososa a kôprom.
Porcia tejto polievky obsahuje 300 kcal.