Jogurt v múčnikoch

Mliečne produkty sú pri príprave dezertov a múčnikov nezastupiteľné.

09.11.2015 12:00
Čerešňové clafoutis Foto:
Čerešňové clafoutis.
debata

Rýchle koláče

Jogurt je v múčnikoch veľmi vítaným základným materiálom. Z jogurtu sa pripravujú rôzne cestá, a to veľmi jednoduché, ale aj trené alebo krehké. Výsledným produktom sú potom rýchle koláče pečené na plechu alebo vo forme, záviny plnené ovocím, bábovky a tortové korpusy.

Drobné šišky

Z jogurtového cesta možno vyprážať aj obľúbené drobné šišky. Okrem cesta jogurt pridávame aj do rozmanitých krémov a zmiešaný so šľahačkou alebo s veľmi hustým pudingom vŕšime na múčniky ako ozdobu. Dezerty z jogurtov sú veľmi rýchle a možno povedať, že aj zdravé.

Ovocné poháre

Jogurt máme možnosť kombinovať s rôznymi druhmi ovocia podľa ročného obdobia a múčniky nepresládzať. Na dezert buď jogurt s ďalšou prísadou rozmixujeme, alebo len ukladáme vo vrstvách s ďalšími surovinami do vhodných nádobiek, najčastejšie do pohárov alebo misiek.

Čerešňové clafoutis

Potrebujeme:
750 g tmavých čerešní, 250 g mäkkého netučného tvarohu, 40 g cukru, 25 g masla na vymastenie formy, 6 vajec, 0,5 l mlieka, 8 PL hladkej múky, 6 PL práškového cukru, soľ
Postup:
1. Do vychladnutého mlieka vareného so soľou zašľaháme mäkký tvaroh a po troškách vmiešame hladkú múku, aby sme získali jemné cestíčko.
2. V miske vyšľaháme penu z rozklepnutých vajec a krupicového cukru a zmiešame s jemným cestíčkom.
3. Čerešne zbavíme stopiek, opláchneme, osušíme, naukladáme do maslom vymasteného pekáča, zalejeme pripraveným cestom a posypeme práškovým cukrom. Pekáčik dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 210 °C dozlatista asi 30 minút.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dezert #recept #jogurt #smotana #tvaroch

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...