Zásady stravovania v práci zaručujúce sexi postavu

Žiadne výhovorky. Mať peknú postavu nie je zadarmo. Ak ste dodnes váľali vinu za líniu na to, že chodíte do práce, nemáte čas počítať kalórie a variť päť jedál denne, máme zlú správu.

05.11.2015 14:30
raňajky, výživa, chudnutie Foto:
Raňajkujte, aj keď máte pocit, že nestíhate.
debata

Ďalšie vyzúvanie sa zo zodpovednosti už nebude možné. Chudnúť sa dá aj bez toho, aby ste si z jedálnička spravili matematické rovnice.

Spravte si denné porcie

Už deň dopredu si naplánujte, čo budete na ďalší deň jesť. Pokojne si môžete jedlo aj pobaliť do škatuliek. Potom ho už len budete vyjedať. Vyhnete sa tak maškrteniu a zobkaniu drobností v domnienke, že prakticky celý deň ste veľa nejedli. Vidieť tú kopu jedla, ktorú skonzumujete za deň, má často za následok redukciu obsahu a s tým aj váhy.

Stredozemná strava

Miesto bravčoviny skúste ryby, miesto príloh zeleninu a viac olivového leja. Sacharidy si doprajte z celozrnných výrobkov. Dnes už sa dá takáto skladba vybrať aj v priemernej reštaurácii v rámci obedového menu. Preto nie je dôvod vyberať si vždy len pizzu.

Pite pred jedlom vodu

Tridsať minút pred jedlom si doprajte aspoň dva deci vody. Hovorí sa, že hlad je len fingovaný smäd a často to naozaj platí. Ak si doprajete čistú vodu pred jedlom, uvidíte, že nebudete mať potrebu natlačiť sa do prasknutia. Pretože práve dotláčanie je stravovací návyk, ktorý neprospieva zdravej ani sexi postave.

Nezabudnite na raňajky

Nikdy! Ani keď máte pocit, že nestíhate. Ani vtedy, ak vám po zobudení nechutí. Niekedy jesť môže byť námaha. Ak potrebujete, vstaňte skôr, ale rozhodne raňajky nevynechajte. Zabránite veľkým glykemickým výkyvom, ktoré majú veľký vplyv na ukladanie tukových zásob.

Prestaňte pri jedle hovoriť

Práve neustále klábosenie má negatívny vplyv na postavu. Po prvé neprežúvate jedlo kvalitne a po druhé mozog sa na jedlo nesústredí a vypína reflex, kedy začína žalúdok vysielať signál, že má dosť. Tento efekt sa deje aj pri sledovaní televízie, či čítaní kníh a časopisov počas jedla. Zjete viac ako keby ste pomaly prežúvali a počúvali vlastné telo miesto klebiet.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #raňajky #jedálniček #správne stravovanie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...