Pri šťavnatom a chutnom kusisku mäsa je však dobré zotrvať pri prílohách pri niečom ľahšom a jednoduchšom. A tiež chuťovo zaujímavom a kontrastnom. Takým je aj šalát, jednoduchý recept na ktorý vám ponúkame.
Potrebujete (na porciu pre dve osoby):
- 1 veľký červený pomaranč alebo červený grapefruit
- 1 väčší fenikel
- pistácie nasekané na drobno (nesolené a nepražené)
- citrón
- soľ
- korenie
- koriander
- 1 až 2 lyžice olivového oleja
Postup:
Je to naozaj jednoduché. Ovocie olúpate, pričom jednotlivé mesiačiky by ste mali zbaviť aj vnútornej vrstvy a čo najlepšie oddeliť do misky na šalát len samotnú dužinu. Čerstvý fenikel nastrúhajte na tenučké kúsky, trošku vňate môžete posekať na jemno a pridať do šalátu tiež. Premiešajte. Z olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenín si pripravte zálievku. Nalejte ju na šalát a opäť dôkladne premiešajte. Posypte posekanými pistáciami – nechajte jemne zachladiť.