Pripravte si tekvicové rizoto so syrom, podľahnete novej chuti

Sezóna tekvice je v plnom prúde, bola by škoda v kuchyni na ňu zabudnúť.

20.10.2015 12:00
debata

Vyskúšajte Tekvicové rizoto so syrom

  • Recept podľa Michala Hečka, šéfkuchára hotela Mercure
Tekvicové rizoto so syrom. Foto: hotel Mercure
rizoto Tekvicové rizoto so syrom.

Čo potrebujete (2 porcie)

  • 100 g arborio ryže
  • 0,05 dcl bieleho vína
  • 1 ks šalotka – nadrobno nakrájaná
  • 1,5 dcl zeleninového vývaru + cca 1 dcl na podliatie
  • 120 g tekvice
  • 1 strúčik cesnaku
  • smotana na šľahanie
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Ako na to?

  • Šalotku orestujeme na oleji do zlatista, pridáme arborio ryžu a miešame do sklovita. Podlejeme bielym vínom. Po odparení alkoholu pridáme po častiach vývar, bobkový list a čierne celé korenie a varíme pokiaľ ryža nenatiahne všetku tekutinu. Ryža by mala zostať al dente.
  • Tekvicu ochutíme soľou, korením a cesnakom a upečieme v rúre do mäkka. Rozmixujeme na pyré a pridáme trochu smotany na šľahanie.
  • Tekvicové pyré pridáme k uvarenej ryži a podlejeme ešte vývarom, aby malo rizoto redšiu konzistenciu. Prehrejeme a dohustíme nastrúhaným syrom Vrchár. Doladíme chuť podľa seba a pokropíme olivovým olejom.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recept #kuchyňa #tekvica

+ Preventívne prehliadky u lekára vám pomôžu odhaliť skryté problémy.
Najlepšie bude, ak sa spoľahnete sama na...

+ Celý rok pracujete plným nasadením. Načase zabudnúť na stres a relaxovať.
Pracovné výzvy...