Je tu ešte šanca! Urobte si grilovačku s chutnými omáčkami

Omáčky sú neodmysliteľnou súčasťou takmer každej grilovačky.

28.08.2015 13:00
omáčky - grilovanie Foto:
Grilované mäso s omáčkou - to je tá pravá kombinácia.
debata

Pri väčšine grilovaných pochúťok ešte viac posilnia vynikajúci chuťový dojem. Ponúka sa pritom takmer nevyčerpateľné množstvo možnosti, nechajte sa inšpirovať. Hoci leto sa už blíži k záveru, ešte pár dní príjemného počasia sľubuje príležitosti na to, aby ste ich otestovali.

Syrová omáčka

Strúčik cesnaku olúpeme, syr s modrou plesňou rozmixujeme v miske spolu s majonézou, jogurtom, roztlačeným cesnakom, čiernym korením a so soľou. V prípade potreby omáčku zriedime mliekom a pridáme nasekanú pažítku.

Cesnaková omáčka

Cesnak olúpeme, prelisujeme a dôkladne premiešame s bielym jogurtom a lyžicou oleja. Cibuľu olúpeme, nastrúhame najemno a s citrónovou šťavou pridáme do omáčky, hotovú cesnakovú omáčku ochutíme soľou a čiernym korením.

Hubová omáčka

Najprv opražíme na masle huby, ako keď robíme praženicu. Keď sú huby mäkké, pridáme kvalitné biele víno, nasekanú petržlenovú vňať, estragón, kocku rozdrveného bujónu a za sústavného miešania varíme približne štyri minúty.

Avokádová omáčka

Avokádo prekrojíme na polovicu, odstránime kôstku a vydlabeme dužinu, ktorú dáme do misky a opatrne rozmixujeme. Olúpeme cesnak a vymiešame ho so soľou. Spolu so šťavou z citróna a s olivovým olejom ho primiešame k rozmixovanému avokádu.

Mangová omáčka

Mangové čatní, francúzsku horčicu, trochu marhuľového džemu alebo marmelády a niekoľko kvapiek tabasca zmiešame. Omáčku vo chvíli, keď je pokrm takmer hotový, natrieme na kuracinu a pokračujeme ešte chvíľu v grilovaní.

Chrenová omáčka

Majonézu a jogurt najprv ušľaháme, pridáme kečup, paradajkový pretlak, nastrúhaný chren a prelisovaný cesnak. Všetko dobre premiešame. Osolíme a okoreníme čiernym korením a kajenským korením. Dáme asi na hodinu vychladiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #grilovanie #cesnak #chuť #syr #ochutenie #omáčka #grilovačka #zvýraznenie

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...