Kuchynské podoby papriky

V jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť čerstvej zeleniny.

22.08.2015 14:00
plnené paprikové plátky, paprika Foto: ,
Plnené paprikové krúžky.
debata

Paprika sa hodí do rôznych zeleninových šalátov a príloh. Jesť ju môžeme čerstvú i tepelne upravenú. Hojne sa používa v sušenej podobe. Z teplej kuchyne je notoricky známa paprika plnená mletým mäsom s paradajkovou omáčkou. Okrem toho sa paprika pridáva do syrov, údenín, mäsitých jedál, tvarohov či omáčok.

Posilňuje imunitu a srdce

Konzumácia papriky mierni bolesti žíl, posilní srdce, cievy, sliznicu a krvný obeh, podporuje chuť do jedla a zlepšuje zrak, spevní väzivové tkanivá a je prevenciou migrény. Látka kapsaicín obsiahnutá v paprike pomáha napríklad pri žalúdočných a črevných infekciách a posilňuje obranyschopnosť organizmu.

Zeleninová delikatesa: Plnené paprikové krúžky

Potrebujeme:
3 veľké farebné papriky, polovica červenej papriky do plnky, 50 g masla, 2 topené syry, 2 vajíčka uvarené natvrdo, 70 g mäkkej salámy, pažítka, soľ, čierne korenie
Postup:
1. Najprv vymiešame maslo s topeným syrom, potom do hmoty pridáme veľmi nadrobno nakrájanú salámu a vajcia uvarené natvrdo.
2. Červenú papriku určenú do plnky nakrájame na malé kocky a primiešame do zmesi spolu s nasekanou pažítkou.
3. Všetko osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a naplníme rôznofarebné papriky, ktoré sme zbavili jadierok. Dáme vychladiť do chladničky a pred podávaním nakrájame na kolieska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #recept #paprika

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...