Losos inak! Pripravte si obľúbenú rybu podľa talianskeho šéfkuchára

, 21.08.2015 13:00
Losos v sezamovej kruste s balzamikovou...
Losos v sezamovej kruste s balzamikovou redukciou a feniklovým šalátom Autor:

Losos je veľmi obľúbená ryba, ktorú si už neobjednávame v reštaurácii. Čoraz častejšie si ju pripravujeme aj doma. Recept od šéfkuchára z Prahy predstaví túto pochúťku v novom šate.

„Ide o recept veľmi jednoduchý na prípravu, ale zároveň netradičný,“ hovorí Gianfranco Iourio z pražského Wine Food Marketu. „Kombináciu lososa, balzamikového octu, sezamu a feniklu si zamilujete,“ vyhlasuje. Atk nech sa páči, váš víkendový obed môže vyzerať práve takto.

Losos v sezamovej kruste s balzamikovou redukciou a feniklovým šalátom

Na porcie pre 4 osoby potrebujete:

  • 800 g lososa
  • bielka z 2 vajec
  • 200 g sezamu
  • 250 ml balzamikového octu Pedroni (alebo iného)
  • fenikel
  • pomaranč
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:
Lososa rozdelíme na štyri porcie, osolíme ho a okoreníme. Do jednej misky si pripravíme vaječné bielka a do druhej sezamové semienka. Najprv lososa obalíme v bielku a potom po celej ploche v sezame. Na plech dáme papier na pečenie, poukladáme na neho obaleného lososa a dáme ho do rúry vyhriatej na 180° Celzia piecť na dobu 15 minút.

Pripravíme si balzamikovú redukciu. Do kastrólika nalejeme balzamikový ocot a na miernom ohni ho varíme, kým nezmenší svoj objem na polovicu.

Fenikel nakrájame na tenké prúžky, olúpeme pomaranč a zbavíme ho vonkajšej aj vnútornej šupky. Šalát dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom a trochou soli.

Lososa podávame preliateho balzamikovou redukciou, spoločne so šalátom z feniklu a pomaranča.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #losos #balzamikový ocot #sezam #Gianfranco Iourio
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Neničte svoje zdravie zlozvykmi, prestaňte s nimi a to okamžite.
Doprajte si dnes čo potrebujete,...

+ Dbajte na svoju hygienu a častejšie si začnite umývať ruky.
Neskladujte peniaze na bažnom účte, informujte...