Diétne fígle na kuracinu

Ak chceme dosiahnuť, aby kuracina mala čo najmenej tuku, kura pečieme či grilujeme na mriežke.

16.08.2015 12:30
kuracie nugety, hydina, kuracina Foto:
Kuracie nuggety pečieme v rúre.
debata (3)

Prebytočný tuk tak odkvapká a jeho množstvo v mäse sa zníži. Alebo použijeme na pečenie panvicu s nepriľnavým povrchom, na ktorej môžeme mäso smažiť nasucho, bez použitia oleja, prípadne môžete použiť olej v spreji.

Vypražené mäso treba odsať

Ak si nechceme odoprieť obaľované vyprážané kuracie mäso, rozložíme ho aspoň po vybratí z fritovacieho hrnca či panvice na papierové utierky, ktoré prebytočný tuk odsajú. A pomôže aj korenie – použitím zázvoru, čierneho korenia alebo korenia čili môžeme podporiť trávenie a zrýchliť metabolizmus.

Výber mäsa

Pri nakupovaní chladeného kuracieho mäsa ho dôkladne prezrieme, aby sme kúpili mäso čerstvé. Jeho farba by mala byť svetloružová, nie sivá alebo výrazne tmavšia, na koži by nemali byť tmavé ani žltkasté škvrny. Mäso by nemalo byť slizké, ani by nemalo plávať v zakalenej vode. A nesmie zapáchať.

Pravidlá prípravy

Mrazené kuracie mäso je najlepšie rozmraziť v chladničke – trvá to asi 3 hodiny na 0,5 kg váhy. Druhou možnosťou je rozmrazenie v studenej vode, ktorú je vhodné počas rozmrazovania niekoľkokrát vymeniť. V časovej tiesni je možné na rozmrazenie použiť mikrovlnnú rúru, pozor však na nerovnomerné rozmrazenie.

Hydinová delikatesa: Kuracie nuggety so šunkou a syrom

Potrebujeme:
3 kuracie prsia, pol hrnčeka hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, vajíčko, pol hrnčeka vody, hrnček strúhanky, 5 plátkov šunky, 5 plátkov tvrdého syra
Postup:
1. Prsia nakrájame na 24 rovnakých kúskov a každý kúsok ešte prepolíme. Rúru predhrejeme na 180 °C. Syr aj šunku nakrájame na kúsky, vložíme ich medzi každé dva kúsky mäsa a prepichneme špáradlom.
2. V mise zmiešame soľ, korenie a múku. V ďalšej rozšľaháme vajíčko s vodou. Do tretej misy nasypeme strúhanku. Každý kúsok obalíme v trojobale.
3. Obalené kúsky položíme na papierom vystlaný papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút, potom vyberieme špáradlá, kúsky otočíme a pečieme z druhej strany ďalších 10 minút.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hydina #kuracina #chudnutie #recept #kuracie mäso

+ Obmedzte mäso a nahraďte ho zeleninou, uvidíte, že nebudete taký plný.
Dbajte na rovnováhu medzi...

+ Prídete s nápadom zriadiť si wellnes v domácom prostredí, zdravie sa zlepší.
Peniaze z banky investujte...