Zdravé nápoje

Ovocné nápoje vám v týchto horúcich dňoch nahradia príjem potrebných kalórií.

11.08.2015 14:30
čučoriedky, koktejl, smoothie Foto:
Čučoriedky sú vhodné na posilnenie imunity.
debata

Kokteil na prebudenie

Ranný životabudič pripravíme tak, že rozmixujeme jedno kivi s 250 ml pomarančovej šťavy a 150 ml jablkovej šťavy. Tento kokteil ráno naštartuje krvný obeh. Kivi obsahuje enzýmy, ktoré podporujú látkovú výmenu. Jablčná šťava podporuje zdravé trávenie a pomarančová šťava zas dodá organizmu dostatočné množstvo vitamínu¤C.

Kokteil pre dušu i zrak

Ak chceme kokteil pre dobrú náladu, rozmixujeme jeden zrelý banán so 150 ml jablkovej šťavy a s 250 ml marhuľového nektáru. Táto zmes je veľmi bohatá na vitamín C, B, horčík a draslík. Na zlepšenie zraku pripravíme kokteil z mrkvy, ku ktorej môžeme pridať jablko, hrozno a olúpaný zázvor. Všetko dáme odšťaviť do odšťavovača a vytlačenú šťavu ihneď po príprave vypijeme.

Kokteil pre myseľ

Zaujímavým variantom je kokteil na zlepšenie myslenia. Stačí rozmixovať papáju s 50 ml citrónovej šťavy, so 100 ml jablkovej šťavy a 100 ml minerálnej vody. Okrem toho, že ide o pochúťku, podporuje tento nápoj činnosť mozgových buniek. A navyše je bohatý na vitamíny A, C, draslík, vápnik a železo.

Božské liečivé čučoriedky

Nastalo práve obdobie, keď je v lesoch, na trhoch i popri cestách v horských oblastiach veľa čučoriedok a bolo by hriechom nevyužiť ich pri príprave čučoriedkových dezertov, ktoré sú božsky dobré. Môžeme ich aj sušiť, zamraziť alebo z čerstvých čučoriedok pripraviť kompót, ktorý je vhodný na črevné ťažkosti, na posilnenie imunity, zlepšenie zraku a majú mnoho ďalších liečivých účinkov.

Čučoriedkový kokteil

Potrebujeme:
hrsť čerstvých čučoriedok, pol vrecúška vanilkového cukru, pohár chladeného mlieka, 2 PL vanilkovej zmrzliny
Postup:
1. Na prípravu kokteilu je najvhodnejší ručný šľahač, ktorý obsahuje aj nástavec na mixovanie či sekanie ovocia.
2. Pripravíme si vysoký sklenený pohár a vložíme doň hrsť čerstvých čučoriedok, nasypeme vanilkový cukor a vlejeme trochu mlieka.
3. Zmes poriadne vyšľaháme a opatrne pridáme zvyšok mlieka. Nakoniec pridáme zmrzlinu, ktorú môžeme v nápoji rozmixovať. Pripravený nápoj ozdobíme čučoriedkami či iným čerstvým ovocím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #nápoj #smoothie #koktejl #ovocná šťava

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...