Osvieženie v pohári: Tri koktejly na dlhé letné večery

Či už pre návštevu, alebo na príjemný letný večer na terase vo dvojici - koktejlom si môžete ochutiť mnoho príležitostí. A nepotrebujete na to ani barmanské školy.

07.07.2015 09:30
koktejl - nálada - leto Foto:
Pochutnajte si na koktejloch aj s partnerom.
debata

Základom je, aby ste mali doma šejker. Dostanete ho kúpite vo väčšine domácich potrieb. Druhou podmienkou je ľad. Azda najjednoduchší spôsob je kúpiť si mraziace sáčky na ľad, s ktorými si narobíte ľadu koľko potrebujete. A potom už len prísady podľa chuti. My sme vybrali nasledovné.

Blood Orange Spritz Foto: archív
Blood Orange Spritz Blood Orange Spritz

Blood Orange Spritz

Chutný koktejl s dotykom červeného pomaranča pôsobí osviežujúco a ide dolu hrdlom naozaj ľahko. Do šejkra vložíte ľad, nalejete 2 cl sirupu Monin Blood Orange (alebo iného koktejlového sirupu s touto príchuťou), Prídate plátok pomaranča, môžete vytlačiť aj trochu šťavy a poriadne premiešajte. Nalejte na kocky ľadu v pohári na Martini a následne dolejete šumivým sektom – skúste napríklad Hubert Grand Blanc Medium Dry.

Uhorkové osvieženie

Menej tradičný, ale veľmi chutný je koktejl pripravený z uhorkovej vodky. Do šejkra vleteje 3 cl vodky, pridáte citrónový sirup alebo šťavu z limetky, nezabudnite na množstvo ľadu. Skvelé bude, ak uhorkovú dužinu vopred pripravíte a necháte ju zamrznúť na ľadové kocky. V takom prípade môžete použiť aj klasickú vodku, prípadne uhorkovú nahradiť limetkovou – napríklad Vodka Absolut Lime. Všetko spolu vymiešajte a nalejte do koktejlového pohára. Pridajte štipku cayenského korenia.

Mykonos Mojito

Do pohára naplneného ľadovou drťou do zhruba polovice 2 čajové lyžičky hnedého cukru, pridajte 10 čerstvých mätových lístkov, 2 centilitre citrónovej šťavy, rozštvrtenú limetku (stačí polovica) a všetko premiešajte lyžičkou s dlhou rukoväťou. Môžete opakom. Následne prilejte Metaxu (skvelá bude 5-hviezdičková) a sódu. Ozdobte lístkom mäty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #osvieženie #koktejl #šejker

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....