Raviolli plnené bryndzou s hráškom, parmezánom a bazalkou
podľa šéfkuchára Michala Hečka, Signature Restaurant, Bar & Lounge, hotel Mercure Bratislava
Foto: hotel Mercure
Recept na 4 porcie
Na cesto potrebujeme:
- múka hladká 250g
- žĺtka 3ks
- vajce celé 1ks
- olivový olej 1pl
- petržlenová vňať (extra)
- soľ a korenie
- jedno vajce na potieranie
ďalej nezabudnite na:
- bryndza cca 800g
- hrášok cca 250g
- parmezán
- zeleninový vývar na podlievanie
Ako na to?
- Do osolenej a okorenenej múky za stáleho miešania pridávame po jednom vajcia, potom prilejeme olivový olej. Cesto by sa malo na pohľad trúsiť, ale stlačením by malo ísť ľahko spojiť.
- Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť cca 15 minút v chladničke.
- Ak nemáme stroj na cestoviny, cesto rozvaľkáme na tenko na pomúčenej pracovnej doske, ideálne cesto 2 – 3krát preložíme, vykrojíme kolieska s priemerom cca 12cm a do stredu vložíme približne 40g bryndze.
- Vajíčkom potrieme okraje a preložíme druhým plátkom cesta, prstami dobre zatlačíme, aby bol spoj pevný. Takto hotové cestoviny môžeme hneď uvariť alebo zamraziť v mrazničke, cestoviny však oddelíme potravinárskou fóliou tak, aby sa nezlepili.