Bryndza v hlavnej úlohe! Naplňte ňou raviolli

Máte radi bryndzu aj cestoviny? Potom vyskúšajte tento recept:

15.06.2015 13:00
debata

Raviolli plnené bryndzou s hráškom, parmezánom a bazalkou
podľa šéfkuchára Michala Hečka, Signature Restaurant, Bar & Lounge, hotel Mercure Bratislava

Raviolli plnené bryndzou s hráškom, parmezánom... Foto: hotel Mercure
Mercure Raviolli s bryndzou Raviolli plnené bryndzou s hráškom, parmezánom a bazalkou.

Recept na 4 porcie

Na cesto potrebujeme:

  • múka hladká 250g
  • žĺtka 3ks
  • vajce celé 1ks
  • olivový olej 1pl
  • petržlenová vňať (extra)
  • soľ a korenie
  • jedno vajce na potieranie

ďalej nezabudnite na:

  • bryndza cca 800g
  • hrášok cca 250g
  • parmezán
  • zeleninový vývar na podlievanie

Ako na to?

  • Do osolenej a okorenenej múky za stáleho miešania pridávame po jednom vajcia, potom prilejeme olivový olej. Cesto by sa malo na pohľad trúsiť, ale stlačením by malo ísť ľahko spojiť.
  • Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť cca 15 minút v chladničke.
  • Ak nemáme stroj na cestoviny, cesto rozvaľkáme na tenko na pomúčenej pracovnej doske, ideálne cesto 2 – 3krát preložíme, vykrojíme kolieska s priemerom cca 12cm a do stredu vložíme približne 40g bryndze.
  • Vajíčkom potrieme okraje a preložíme druhým plátkom cesta, prstami dobre zatlačíme, aby bol spoj pevný. Takto hotové cestoviny môžeme hneď uvariť alebo zamraziť v mrazničke, cestoviny však oddelíme potravinárskou fóliou tak, aby sa nezlepili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #bryndza #raviolli

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...