Čipsy áno, pribrať nie? Tu je kelová alternatíva!

Oklamte svoje chuťové poháriky. Chrumkať budete, ale niečo zdravé a navyše aj chutné. Vaša štíhla postava, po ktorej už dlhšie snívate, ostane neohrozená.

02.06.2015 15:00
kel, kelové chipsy Foto:
Aj kel môže chrumkať pod zubami. Čo chce. Musí!
debata

Zdravou bombou, ktorá je aktuálne in, je napríklad zelené smoothies. Ide o nápoj. To však má aj svojho rovnako zdravého kamaráta. Má tiež zelenú farbu a chrumká pod zubami. Najlepšie chutí pred televízorom. Áno, kelové čipsy. Vymeňte ich za mastné, kalorické zemiakové. Neoľutujete.

Budete potrebovať:

kel, lyžicu olivového oleja, lyžicu arašidového masla, kávová lyžička papriky, kávová lyžička sušeného cesnaku a štipka morskej soli.

Ľahká príprava:

Predhrejte rúru na 130 stupňov, na pekáč prestrite papier na pečenie. Kelové listy poctivo umyte a ešte dôkladnejšie ich nechajte vyschnúť. Čím suchšie listy budú, tým bude výsledok chrumkavejší. Stmavnuté lístky, ktoré sa vám nepozdávajú, jednoducho odstrihnite nožnicami. Kelové listy potom premiešajte olejom. Aby sa trošku oleja dostalo všade, môžete ich premiešať prstami. Poliate pripravenou marinádou ich poukladajte na pekáč. Pečte 25 minút, avšak neustále kontrolujte. Každá rúra je individuálna. Výsledok má byť zeleno-hnedý a chrumkavý, v žiadnom prípade však nie zhorený! Dobrú diétnu chuť!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kel #olivový olej #morská soľ #arašidové maslo #sušený cesnak

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...