Pivo pri príprave ryby či lievancov? Inšpirujte sa našimi receptami

Prečo nevyskúšať nové, zaujímavé chute? Pri varení či pečení použite pivo a budete príjemne prekvapená.

02.04.2015 13:00
debata

MARINOVANÝ SUMEC SO ŠPARGĽOU A OMÁČKOU ZO SUŠENÝCH PARADAJOK S BYLINKAMI
Recept pripravil šéfkuchár z hotela Zátoka v Senci, Vincent Bubis

MARINOVANÝ SUMEC SO ŠPARGĽOU A OMÁČKOU ZO... Foto: Milujem pivo
recept MARINOVANÝ SUMEC SO ŠPARGĽOU A OMÁČKOU ZO SUŠENÝCH PARADAJOK S BYLINKAMI

Suroviny:

  • 600 g sumca
  • 12 ks čerstvej špargle
  • 0,5 l svetlého piva
  • 80 g sušené paradajky
  • 0,2l smotana na varenie 12 %
  • 0,2l svetlého piva
  • Bazalka
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ
  • Olivový olej

Ako na to?
Sumca naložíme do marinády, ktorú sme si pripravili z piva, bazalky, soli, korenia a olivového oleja. Na chladnom mieste necháme postáť asi 2 hodiny. Špargľu očistíme a povaríme v osolenej vriacej vode 5 minút. Potom špargľu vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú špargľu položíme na plátok sumca a zavinieme. Potom rybu vložíme do pekáča, podlejeme marinádou a dáme piecť pri teplote 180° C 12 minút. Uduseného sumca vyberieme a položíme na vyhriaty tanier, aby nevychladol.

LIEVANCE K PIVU
Recept pripravil šéfkuchár z hotela Podhradie, Miroslav Ryljak

LIEVANCE K PIVU Foto: Milujem pivo
lievance, recept LIEVANCE K PIVU

Suroviny:

  • 300 ml mlieka
  • 200 ml svetlého piva
  • 300 g polohrubej múky
  • Štipka soli
  • 15 g droždia
  • 1 vajce
  • 150 ml oleja
  • 150 g údeného bravčového mäsa
  • 80 g čerstvých šampiňónov
  • 20 g petržlenovej vňati

Ako na to?
Z múky, piva, mlieka, vajíčka, soli a droždia pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočinúť(vykys­núť). Formu na lievance vymastíme, zohrejeme a malou naberačkou nalievame cesto, do ktorého sme vložili na kocky nakrájané údené mäso a jeden malý šampiňón a z oboch strán upečieme do zlata. Teplé lievance posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #sumec #lievanca #milujem pivo

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...