MARINOVANÝ SUMEC SO ŠPARGĽOU A OMÁČKOU ZO SUŠENÝCH PARADAJOK S BYLINKAMI
Recept pripravil šéfkuchár z hotela Zátoka v Senci, Vincent Bubis

Suroviny:
- 600 g sumca
- 12 ks čerstvej špargle
- 0,5 l svetlého piva
- 80 g sušené paradajky
- 0,2l smotana na varenie 12 %
- 0,2l svetlého piva
- Bazalka
- Čierne mleté korenie
- Soľ
- Olivový olej
Ako na to?
Sumca naložíme do marinády, ktorú sme si pripravili z piva, bazalky, soli, korenia a olivového oleja. Na chladnom mieste necháme postáť asi 2 hodiny. Špargľu očistíme a povaríme v osolenej vriacej vode 5 minút. Potom špargľu vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú špargľu položíme na plátok sumca a zavinieme. Potom rybu vložíme do pekáča, podlejeme marinádou a dáme piecť pri teplote 180° C 12 minút. Uduseného sumca vyberieme a položíme na vyhriaty tanier, aby nevychladol.
LIEVANCE K PIVU
Recept pripravil šéfkuchár z hotela Podhradie, Miroslav Ryljak

Suroviny:
- 300 ml mlieka
- 200 ml svetlého piva
- 300 g polohrubej múky
- Štipka soli
- 15 g droždia
- 1 vajce
- 150 ml oleja
- 150 g údeného bravčového mäsa
- 80 g čerstvých šampiňónov
- 20 g petržlenovej vňati
Ako na to?
Z múky, piva, mlieka, vajíčka, soli a droždia pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočinúť(vykysnúť). Formu na lievance vymastíme, zohrejeme a malou naberačkou nalievame cesto, do ktorého sme vložili na kocky nakrájané údené mäso a jeden malý šampiňón a z oboch strán upečieme do zlata. Teplé lievance posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.