Mami, som hladný! Rýchla pomoc pre malých hladošov

Je po sviatkoch, po dovolenkách a po prázdninách. A pre deti nastáva "bežný" režim. A pre mamy tiež.

12.01.2015 17:00
dieťa, ulica, prechádzka Foto:
Malý hladoš si pýta svoje.
debata (1)

Ste s deťmi na ceste zo škôlky, z tanečnej či z hokeja alebo ešte niečo na poslednú chvíľu vybavujete, keď vaše dieťa zahlási, že je hladné. Kým prídete domov ešte prejte nejaký ten čas a „hladné“ oči vašej ratolesti sú také nástojčívé.

V takom prípade je dobré mať vždy po ruke niečo, čo na okamih zaženie ten najväčší hlad. No zároveň v brušku zostane ešte dosť miesta na plnohodnotnú domácu večeru.

1. Ovocie vždy po ruke

Je jasné, že so sebou nenosíte prenosnú chladničku s pestrou ponukou rýchleho občerstvenia. Mať však v kabelke banán, mandarínku alebo jablko sa vždy oplatí. Dieťa prijme prirodzený cukor.

2. Jogurt chutí

Vyberajte tie, ktoré obsahujú živé kultúry, užitočné baktérie pre črevnú mikroflóru. Všímajte si, koľko cukru obsahujú a akú majú trvanlivosť. Traduje sa – čím kratšia trvanlivosť, tým menej konzervantov. Ak dieťaťu chutí čistý biely jogurt so sušenými hrozienkami, ktoré doň pridáte, vyhrali ste. Už malá porcia obsahuje vlákninu, železo, draslík a uspokojí chuť na sladké.

3. Rýchla záchrana

Vyberte niečo, čo bude deťom chutiť. Rýchle malé dobrôtky priamo do ruky. Ovocné či obilninové dobroty poslúžia ako prvá pomoc pre vašu ratolesť a zároveň nezasýtia natoľko, aby dieťa nemalo následne chuť na večeru.

4. Syr pre silné kosti

Malé kúsky balených syrov sú pre deti vhodnou potravinou. Pre deti vyberajte také druhy syrov, ktoré majú málo tuku a neobsahujú žiadne konzervačné látky ani polyfosforečnany.

5. Oriešky aj sušené ovocie

Vlašské, lieskové mandle (nesolené) sú veľmi zdravé a bohaté na vitamíny a omega-3 mastné kyseliny. Podporujú tiež činnosť mozgu. Pozor však na alergie a konzumáciu v aute. Môžete ich kombinovať so sušeným ovocím.

Majte po ruke:

sunarek

Sunárek Do ručičky je vyrobený z kvalitného ovocia, neobsahuje žiadne konzervačné látky a farbivá. Zabezpečuje dostatok cukrov prirodzene sa vyskytujúcich v ovocí, takže olovrant či desiatu už nie je nutné dosladzovať.

1 kus (90 g) kúpite za 0,90 eur

hami

Hami Keksíky, obilné chrumkavé sušienky sú vyrobené zo šiestich druhov obilnín a obsahujú vápnik, železo a vitamíny skupiny B.

Hami Keksíky 6×180g kúpite za 8,50 eur

hipp

HiPP BIO Jablkové ryžové oplátky sú vhodné ako rýchly olovrant aj pre najmenšie deti. Oblátky sú vyrobené z napučanej ryže a naviac bsahujú ešte BIO jablčnú šťavu.

35 g kúpite za 1,29 eur

nesquik

NESQUIK cereálna tyčinka pre deti obsahuje sedem dôležitých vitamínov, železo a vápnik. Je vyrobená z celozrnnej pšeničnej múky (20 percent).

1 kus (25 g) kúpite za 0,50 eur

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #ovocie #hlad #večera #jogurt

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...