Vianočné menu Adriany Polákovej? Klasické! Ale nevarí ho ona

Moderátorka Telerána si na vianočné experimenty nepotrpí.

15.12.2014 17:00
Adriana Poláková Foto:
Adriana Poláková, moderátorka Telerána.
debata

Moderátorka Adriana Poláková v kuchyni experimentuje celý rok, najmä na poli koláčov a zákuskov. A tak jej vianočné menu je každoročne tradičné. „Pre mňa sú Vianoce synonymom kapustnice. Varí mu môj otec a je naozaj bohatá. Aj s údeným mäsom, aj s klobásou, jednoducho so všetkým, čo do nej patrí,“ prezrádza moderátorka Telerána.

Okrem kapustnice musí mať na sviatočnom stole majonézový šalát. „Mne viac netreba. Dám si pred seba misu šalátu a ten jem celý večer pri Popoluške a všetkých tradičných vianočných rozprávkach.“ K šalátu si dá podkovičku kapra. „Ja sa držím slovenskej klasiky. Ale je pravda, že deti kapra nemusia, tak pre ne otec robí filé alebo lososa.“

Na Vianoce nevarí ona, ale jej otec. „Je výborný kuchár a všetko robí on. Len nedokáže variť v malých množstvách, takže máme asi desať litrov kapustnice a päť kilogramov šalátu. Nevadí, prídem k nemu s prázdnymi hrncami a odchádzam poriadne nabalená,“ dodáva s úsmevom.

Na Vianoce síce nevarí, ale pečeniu sa nevyhne. „Ja sa na Vianoce držím osvedčených koláčov, pretože každý rok rodina vyžaduje tie isté. U nás sú to plnené medovníky, štedrák a makovník. Vianočné menu sa u nás nemení už asi tridsať rokov.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #Vianoce #menu #Adriana Poláková

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....