Známy šéfkuchár Roman Paulus si zásteru oblečie aj počas Vianoc a pre svoju rodinu pripraví lákavé pochúťky. Na šterdovečernom stole sa objaví česká klasika, ale aj pre nás netradičná, gaštanová polievka. „Nie všetci v rodine jedia ryby, ale ja osobne si dám kapra rád, takže ho urobím,“ hovorí Paulus a pokračuje: „V Čechách sa robí kapor na čierno, čo znamená, že k rybe sa servíruje omáčka zo sušeného ovocia.“ A čo deti? Dajú si takisto kapra? „Hoci to nevidím rád, pre deti sa podáva rezeň, rybu nechcú, ale hlavné je, že niečo zjedia,“ dodáva s úsmevom.
Čo sa sviatočných polievok týka, u Romana Paulusa nechýba klasická rybacia polievka, ktorú pripravuje z kapra. Zaujímavosťou je však polievka z pečených gaštanov. „Ja som sa vyučil v Rakúsku a tam je gaštanová polievka súčasťou vianočného menu. Podávame ju aj u vás a všetci si ju obľúbili, takže na štedrovečený stôl ju rozhodne doporučujem.“
Sladkou bodkou za večerou v rodine šéfkuchára je dezert. „Už sme väčšinou všetci prejedení vianočky a klasického vianočného pečiva, takže robíme ešte aj špeciálny dezert, orechovo-čokoládový nákyp.“