Polievka z gaštanov? Patrí k Vianociam u šéfkuchára Paulusa

Aké menu sa podáva počas Vianoc u známeho šéfkuchára Romana Paulusa?

03.12.2014 09:00
Roman Paulus, Marcel Ihnačák Foto:
Kniha receptov Marcela Ihnačáka (vľavo) a Romana Paulusa je už na svete!
debata

Známy šéfkuchár Roman Paulus si zásteru oblečie aj počas Vianoc a pre svoju rodinu pripraví lákavé pochúťky. Na šterdovečernom stole sa objaví česká klasika, ale aj pre nás netradičná, gaštanová polievka. „Nie všetci v rodine jedia ryby, ale ja osobne si dám kapra rád, takže ho urobím,“ hovorí Paulus a pokračuje: „V Čechách sa robí kapor na čierno, čo znamená, že k rybe sa servíruje omáčka zo sušeného ovocia.“ A čo deti? Dajú si takisto kapra? „Hoci to nevidím rád, pre deti sa podáva rezeň, rybu nechcú, ale hlavné je, že niečo zjedia,“ dodáva s úsmevom.

Čo sa sviatočných polievok týka, u Romana Paulusa nechýba klasická rybacia polievka, ktorú pripravuje z kapra. Zaujímavosťou je však polievka z pečených gaštanov. „Ja som sa vyučil v Rakúsku a tam je gaštanová polievka súčasťou vianočného menu. Podávame ju aj u vás a všetci si ju obľúbili, takže na štedrovečený stôl ju rozhodne doporučujem.“

Sladkou bodkou za večerou v rodine šéfkuchára je dezert. „Už sme väčšinou všetci prejedení vianočky a klasického vianočného pečiva, takže robíme ešte aj špeciálny dezert, orechovo-čokoládový nákyp.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #menu #Roman Paulus #šéfkuchár

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...