Nízkokalorické dary jesene, šup s nimi na tanier

Chudnete? Fajn! Jeseň ponúka niekoľko nízkokalorických dobrôt na váš tanier.

23.10.2014 09:00
tekvica, polievka Foto:
Tekvicová polievka je na jeseň skvelou voľbou.
debata

Jeseň je časom tekvíc. A ak práve chudnete, môžete sa ich najesť dosýta. Na 100 g obsahujú len 24 kcal. Tekvicu môžete pripraviť ako prílohu k mäsu alebo ju uvarte ako polievku. V oboch prípadoch chutí výborne. Pri tekvicovej polievke však nepoužite smotanu, ako sa tradične do tejto polievky pridáva, ale skúste ju dochutiť iba kari korením a zeleninovým vývarom.

Nielen jeseň, ale aj zima je sezónou kapusty. 100 g obsahuje len 23 kcal. Kapustu môžete pripraviť ako chutný šalát a jesť ako prílohu k chudému mäsu, alebo skúste pripraviť diétnu kapustovú polievku, ktorú môžete jesť počas celého dňa.

Huby sú hitom jesene. A takisto ich môžete pripraviť na milión spôsobov. 100 g húb v priemere obsahuje len 15 kcal. Ak aj nepatríte k nadšeným hubárom, môžete ich kúpiť na trhu či v obchode. Minimálne šampiňóny sú dostupné takmer v každom obchode.

Aj počas chudnutia vás môže premôcť chuť na sladké. A práve tu sa ponúkajú skvelé koláče plnené jablkami. Ak nechcete mať pri maškrtení priveľké výčitky svedomia, môžete si upiecť lahodný a nízkokalorický jablkový koláč. 100 g jablka má 80 kcal, ľahký jablkový koláč má asi 134 kcal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #jeseň #hmotnosť

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....