Šesť podôb paradajkového šalátu

Paradajky v surovom stave sú výbornou súčasťou zeleninových príloh a šalátov.

02.08.2014 11:00
rajčiny, zelenina, výživa Foto:
Paradajka nechýba snáď v žiadnom šaláte.
debata

Paradajka skvele chutí napríklad v šalátoch s olivovým olejom alebo rôznymi dresingmi. Exituje nespočetné množstvo receptov na prípravu rajčinových šalátov, stačí si vybrať.

Paradajkový šalát s kozím syrom

Paradajky umyjeme a nakrájame na polovice, kozí syr na kocky, vložíme do šalátovej misy, pridáme olivy a podľa chuti osolíme a okoreníme. Šalát pokropíme olivovým olejom a ozdobíme nasekanou bazalkou.

Paradajkový šalát caprese

Paradajky a mozzarellu nakrájame. Olivový olej, bazalku, píniové oriešky, petržlenovú vňať, soľ, biele korenie a cesnak rozmixujeme, prípadne ešte pridáme parmezán, pesto zmiešame s paradajkami a mozzarellou.

Paradajkový šalát s vajcami

Paradajky nakrájame na plátky, pridáme nakrájanú cibuľu. Kabanos a syr nakrájame na kocky, vajcia nastrúhame nahrubo. Všetko zmiešame a pridáme majonézu. Osolíme, okoreníme a všetko spolu zmiešame.

Paradajkový šalát s jogurtom

Umyté paradajky pokrájame na tenké plátky, biely jogurt rozšľaháme so soľou a s čiernym korením. Vzniknutým dresingom prelejeme pripravené paradajky, šalát premiešame, prikryjeme a necháme odležať v chlade.

Paradajkový šalát s cibuľou

Tvrdé paradajky nakrájame na tenšie plátky. Vložíme do šalátovej misy, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a okoreníme. Vo vode rozmiešame ocot, cukor, soľ, olej a pripravený dresing nalejeme na paradajky s cibuľou. Premiešame.

Paradajkový šalát s chrenom

Kôpor, petržlenovú vňať a pažítku umyjeme a nasekáme. Umyté a osušené paradajky nakrájame na rovnaké plátky a zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, so soľou, s nastrúhaným chrenom a nasekanými bylinkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #zelenina #paradajka #recept

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...