Ochutené maslo vylepší grilovanie - skúste týchto šesť receptov

, 23.07.2014 07:00
shutterstock Bylinkové maslo
Bylinkové maslo je pri grilovaní jednou z delikátnych "čerešničiek na torte". Autor:

Najmä grilovanej zelenine a hubám, ale aj mäsu alebo rybe pomôže k výraznejšej a ešte lahodnejšej chuti kúsok ochuteného masla, ktoré sa na grilovanej pochúťke rozpustí a zo záhradnej grilovačky sa stane ozajstný kulinársky zážitok.

Bylinkové maslo

  • 125 g masla
  • PL kyslej smotany
  • 3 PL byliniek
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:
Najprv zo zmäknutého masla a kyslej smotany vyšľaháme penu, primiešame čerstvé posekané bylinky (tymian, bazalku, majorán a podobne) a citrónovú šťavu. Na záver bylinkové maslo osolíme a okoreníme.

Píniové maslo

  • 100 g nesolených píniových jadier
  • 100 g zmäknutého masla
  • kl obľúbeného koňaku
  • biele korenie
  • soľ

Postup:
Píniové jadrá roztlčieme s niekoľkými kvapkami vody v mažiari alebo rozdrvíme v mixéri. Maslo vymiešame tak, aby vznikla pena, zmiešame s drvenými jadrami a ochutíme koňakom, bielym korením a soľou.

Pažítkové maslo

  • 250 g mäkkého masla
  • pažítka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška

Postup:
Z masla, soli, korenia a muškátového orieška ušľaháme krém. Pažítku umyjeme pod studenou vodou, osušíme a nasekáme. Vmiešame do ochuteného masla, naplníme misku a necháme hodinu v chladničke.

Orieškové maslo

  • 100 g masla
  • 50 g vlašských orechov
  • kl medu
  • kl hruškovice
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:
Zo zmäknutého masla ušľaháme hladkú penu. Orechy rozmixujeme v elektrickom mixéri a pridáme k vymiešanému maslu. Potom primiešame med a hruškovicu, osolíme a trochu okoreníme čiernym korením.

Cibuľové maslo

  • menšia cibuľa
  • 100 g zmäknutého masla
  • kl worcesterskej omáčky
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup:
Cibuľu olúpeme a nastrúhame najemno. Nastrúhanú cibuľu dobre premiešame so zmäknutým maslom a worcesterskou omáčkou. Cibuľové maslo dochutíme soľou a korením, podávame dobre vychladené.

Cesnakové maslo

  • 250 g pravého masla
  • 4–5 strúčikov cesnaku
  • stredne veľká cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • štipka soli

Postup:
Zo zmäknutého masla vymiešame penu. Olúpané strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno spolu s očistenou cibuľou, zmes zapracujeme do maslovej peny. Ochutíme soľou a korením a dáme do chladničky stuhnúť.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#leto #bylinky #grilovanie #cesnak #ochutené maslo #oriešky
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Všetko ste si vlastnou vinou pokazili, avšak môžete to ešte napraviť.
Dokážete toho zmeniť viac ako si...

+ Dnes budete mať ťažký deň, avšak na nikoho sa za to nevyhovárajte.
Neprezrádzajte tajomstvá, ktoré vám...