
Skúste ho pripraviť podľa receptu šéfcukrárky z pražskej pastisserie v Tržnici Wine Food Market na Smíchove.
Potrebujete:
- 2 lyžičky želatíny
- 500 ml čerstvej smotany s obsahom tuku 33%
- 40 gramov práškového cukru
- 1 vanilkový struk
- čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
Postup:
- Do misky dajte 2 lyžice vody a vysypte želatínu. Nechajte päť minút postáť, aby nabobtnala.
- Smotanu nalejte do hrnca, pridajte cukor, vanilkové semienka aj rozkrojený struk a zahrievajte na stredne silnom ohni. Za občasného premiešania nechajte prísť do varu. Pridajte želatínu a minútu až dve povarte, aby sa rozpustila.
- Z hrnca vyberte struk a zmes vylejte do formičiek. Dajte na 4–6 hodín do chladničky, aby dezert stuhol.
- Vyberte z chladničky a podávajte s čerstvým ovocím.
Tip cukrárky:
Namiesto čerstvého ovocia môžete skúsiť jablkové pyré, alebo jahodovú dreň. Prípadne môžete do dovarenej smotany so želatínou opatrne primiešať rozpustenú čokoládu. Pri podávaní na večierok je možné pridať do panna cotty aj trošku alkoholu – skúste napríklad Amaretto či vodku.