Grilované dobroty, o ktorých ste možno ani netušili. Skúste ich pripraviť

Leto nie je len sezóna opaľovania sa a kúpania, je to aj obdobie príjemných podvečerných grilovačiek. Či už ste na záhrade, alebo na balkóne, môžete to skúsiť aj takto.

08.07.2014 07:00
grilovanie Foto:
Grilovať nemusíme len tradičné pochutiny, dá sa experimentovať.
debata

Gril párty po slovensky zväčša znamená nejaké tie kuracie stehná a krídelká, možno bravčové mäsko a niekto sa podujme aj na steaky. Ale viete, že grily ponúkajú možnosť aj na úpravu ďalších potravín, ktoré jazýček príjemne prekvapia a obohatia každé letné barbecue menu.

Môžete teda skúsiť aj nasledovné:

Avokádo

Grilovaním sa zvýrazní chuť tohto netradičného „vajíčka“. Ideálne je, ak ho prekrojíte napolovicu, odoberiete kôstku a dužinu potriete citrónom a olivovým olejom. Môžete ho ugrilované zjesť lyžičkou, alebo využiť na prípravu omáčok. Dostanú novú chuť.

Oriešky

Umiestnite ich do alobalovej fólie, ktorú zatočíte do vrecúška a položte na gril. Opekajte zhruba polhodinu, pravidelne pretriasajte vrecúško. Grilovaním sa zvýrazní chuť orieškov (môžete skúsiť kešu, vlašské, mandle, lieskovce a podobne).

Syr

Treba, samozrejme, zadovážiť syr vhodný na grilovanie. V tomto prípade je to napríklad haloumi syr. Chutí skvelo, pretože teplota grilu a opekanie v ňom zvýrazní chuť a konzistencia je jemne vláčna a šťavnatá. Grilovať však môžete napríklad aj plesnivec či camembert v celku. Z grilu vyberajte opatrne, aby ste nepoškodili pevný obal. Podávajte s čerstvými ribezľami alebo čučoriedkami a budete si olizovať prsty.

Červená repa

Chuť opečenej a ugrilovanej repy či cvikly je lahodná a vhodná ako príloha k mäsu. Existuje niekoľko spôsobov prípravy – môžete ju olúpať a nakrájať na plátky, ktoré ugrilujete, vtedy sa však môže zbytočne vysušiť. Druhý spôsob je nakrájanú cviklu zabaliť do alobalového vrecúška a nechať grilovať s troškou olivového oleja, cesnaku a rozmarínu. Podobne môžete postupovať aj so zemiakmi.

Olivy

Na grilovacej tácni môžete pripraviť chutné a skvelé ugrilované olivy. Môžete ich konzumovať ako pochúťku, ale tiež pridať do miešaných nápojov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #grilovanie #avokádo #syr #gril #červená repa

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...