Súlad s ovocím
Svetlé pivo sa pri príprave kuracieho mäsa dobre znáša s exotickým ovocím, ako je napríklad ananás, mandarínka, kivi či pomaranč a umožní nám vytvoriť zaujímavé chuťové kombinácie. Keď pečieme kačicu či hus obloženú červenou kapustou, môžeme ju zalievať čiernym pivom.
Vykysne rýchlejšie
Pivo sa výborne hodí do kysnutého cesta. Kvasnice v ňom obsiahnuté totiž umožňujú rýchlejšie a efektívnejšie nakysnutie cesta. To je po dopečení krásne jemné a má chrumkavú kôrku. Do pečenia pridávame skôr sladšie pivo, netreba sa báť tmavších druhov.
Vareškov tip: Vínna klobása na pive
Vínnu klobásu pokrájame na desať centimetrov dlhé kúsky, každý potom obalíme plátkom slaniny a uložíme jeden vedľa druhého na plech alebo do zapekacej misy. Klobásy podlejeme pivom a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C dozlatista.
5 vecí, ktoré budeme potrebovať na pivové recepty
Pivo
V kuchyni má pivo mnohostranné využitie, ak ho pridáme do jedla, môžeme tým pozmeniť jeho vlastnosti, dokáže zámerne zvýrazniť chuť určitých ingrediencií.
Lis na cesnak
Veľmi užitočný pomocník v kuchyni, dnes dostať na trhu najmä lisy z antikorovej ocele, ktoré sa dajú jednoducho čistiť, často majú aj odnímateľné rameno.
Kapor
Kombinácia rybieho mäsa a piva prináša nevšedný kulinársky zážitok, dokonca tradičný kapor pripravený na pive môže nájsť miesto aj na štedrovečernom stole.
Worcesterská omáčka
Dozrieva aspoň tri roky v drevených sudoch a vyrába sa z feferónok, cesnaku, citrónu, sladového octu, muškátu, klinčeka, melasy a ďalších surovín.
Bobkový list
Často sa používa na prípravu mäsa v kombinácii s pivom, ale nachádza využitie aj pri nakladaní zeleniny, húb, konzervácii mäsa či pri marinovaní rýb.