Vlastnosti sladkých červených plodov

Jahody sú nezastupiteľné v sladkej kuchyni, ale aj v zdravej výžive.

21.06.2014 11:00
jahody, dezert, vitamíny Foto:
Jahody obsahujú veľa vody a vlákniny.
debata

Zinok a sex

Okrem iných zdraviu prospešných vlastností jahody výrazne zvyšujú sexuálnu výkonnosť oboch pohlaví, čo je dané podľa odborníkov vysokým obsahom zinku v tomto ovocí. Zinok výrazne ovplyvňuje sexuálnu potenciu, pretože reguluje množstvo a sekréciu pohlavných hormónov.

Jahodová očista

Vďaka jahodám si môžeme výborne prečistiť a celkovo zregenerovať celý organizmus. Po dobu dvoch až troch dní konzumujeme iba čerstvé jahody (najlepšie domáce). K nim pri tom po dúškoch popíjame dva a pol litra čistej neperlivej vody, nič viac.

Vareškov tip: Jahodový ocot

Pol kila odstopkovaných a umytých jahôd vložíme do fľaše so širokým hrdlom, zalejeme ich pollitrom kvalitného jablčného alebo vínneho octu, zaviažeme a necháme tri dni odpočívať na teplom mieste. Potom tekutinu precedíme, nalejeme do umytých fliaš a dobre zazátkujeme.

5 vecí, ktoré budeme potrebovať na prípravu jahodových receptov

Jahody
Táto skvelá pochúťka obsahuje z veľkej časti vodu a vlákninu. Práve táto kombinácia vytvára pocit sýtosti a radí jahody k najlepším formám maškrtenia pri chudnutí.

Šľahač
Aké by boli jahodové pochúťky bez klasickej prílohy v podobe šľahačky, ktorú treba vyšľahať pomocou ručného alebo elektrického šľahača? Ponuka na trhu je bohatá.

Práškový cukor
Biely práškový cukor sa vyrába mletím kryštálového cukru najemno. Pridávajú sa doň látky, ktoré zabraňujú jeho navlhnutiu, stvrdnutiu a tvorbe hrudiek.

Lístkové cesto
Najjednoduchšie je lístkové cesto kúpiť v supermarkete, ale oplatí sa skúsiť aj prípravu domáceho cesta, ktorá nie je taká zložitá, ako by sa zdalo.

Mäta
Kombinácia mäty s jahodami je výborná, navyše mäta pieporná tlmí a odstraňuje kŕče, najmä v tráviacom trakte, zmierňuje nadúvanie a pôsobí aj dezinfekčne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #recept #jahody

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...