Teľacie mäso
Červenkastý viedenský teľací rezeň je symbolický, ľahké teľacie mäso obsahuje málo tuku, je považované za diétnu potravinu, má jemnú sladkastú chuť.
Plech na pečenie
Tradičné múčniky sa dnes pripravujú na plechoch s moderným nepriľnavým povrchom, sú obdĺžnikového tvaru s nízkym či vysokým okrajom.
Čokoláda
Dobré jedlo vždy korunoval sladký múčnik, ktorého súčasťou bola často vyberaná čokoláda. Pravá čokoláda je horká, z kakaovej hmoty a kakaového masla.
Pivo
Pivo patrilo k tradičným nápojom monarchie, vo väčšine historických krajov sa pil trochu sladší žltý mok, ktorý bol aj základom mnohých, najmä mäsitých pokrmov.
Nové korenie
Nazýva sa aj jamajské korenie, chuťou pripomína čierne korenie, klinčeky, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Hodí sa do polievok, omáčok, mäsa i zeleniny.