Päť vecí, ktoré potrebujete na rakúsko-uhorskú kuchyňu

Dobroty zo starého Rakúsko-Uhorska pretrvávajú v jedálničku dodnes. Ak ich chcete pripraviť, je dosť možné, že budete potrebovať nasledovné.

15.06.2014 07:20
dezert, čokoládová torta, sladkosti Foto:
Bez čokolády sa varenie v duchu rakúsko-uhorskej kuchyne nezaobíde.
debata

Teľacie mäso

Červenkastý viedenský teľací rezeň je symbolický, ľahké teľacie mäso obsahuje málo tuku, je považované za diétnu potravinu, má jemnú sladkastú chuť.

Plech na pečenie

Tradičné múčniky sa dnes pripravujú na plechoch s moderným nepriľnavým povrchom, sú obdĺžnikového tvaru s nízkym či vysokým okrajom.

Čokoláda

Dobré jedlo vždy korunoval sladký múčnik, ktorého súčasťou bola často vyberaná čokoláda. Pravá čokoláda je horká, z kakaovej hmoty a kakaového masla.

Pivo

Pivo patrilo k tradičným nápojom monarchie, vo väčšine historických krajov sa pil trochu sladší žltý mok, ktorý bol aj základom mnohých, najmä mäsitých pokrmov.

Nové korenie

Nazýva sa aj jamajské korenie, chuťou pripomína čierne korenie, klinčeky, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Hodí sa do polievok, omáčok, mäsa i zeleniny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #Rakúsko-Uhorsko #rezeň #teľacina

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...