Prednosti kuraciny a jej vyprážanie

Kuracina je skvelým jedlom na ľahké obedy či večere.

01.06.2014 11:00
kuracie prsia, kuracina Foto:
Kuracie prsia sú jednou z kľúčových potravín zdravej kuchyne.
debata

Urýchľovač metabolizmu

Kuracie mäso je bohaté na bielkoviny, ktoré pomáhajú stavbe svalovej hmoty a zrýchľujú metabolizmus. Obsahuje veľa vitamínov skupiny B, ktoré telu dodávajú energiu pri metabolických premenách. Vysoký obsah selénu pôsobí proti škodlivým voľným radikálom.

Výber správneho tuku

Pri vyprážaní kuraciny treba dbať na to, aby bol pokrm ponorený v rozpálenom tuku s vysokou teplotou (až 200 °C), tukom sa nesmie šetriť. Na smaženie sa nepoužíva maslo ani rastlinné tuky s charakterom masla. Prepaľujú sa, čo nie je zdravé. Vhodnejšie sú rastlinné oleje alebo stužené pokrmové tuky.

Vareškov tip: Kuracina s ananásom

Na rozpálenom oleji urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme kuracie mäso nakrájané na rezance a osmažíme ho. K mäsu pridáme nakrájaný ananás, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a dusíme asi 20 minút. Pridáme trošku karí, sójovú omáčku, škrob a varíme ešte 5 minút.

5 vecí, ktoré budeme potrebovať na prípravu kuraciny

Kuracie prsia
Táto časť kurčaťa je vďaka nutričnému zloženiu, obsahu bielkovín, ľahkej stráviteľnosti a jednoduchej príprave jednou z kľúčových potravín zdravej kuchyne.

Panvica
Kvalitné panvice sú stavebným kameňom kuchynského vybavenia, z ponuky obchodov si môžeme vybrať panvice keramické, liatinové, teflónové či antikorové.

Jablká
Kombinácia jablka a kuracieho mäsa dokáže navodiť príjemný kulinársky zážitok, navyše je zdravá a také dusené prsia na jablkách uspokoja aj náročného konzumenta.

Med
Príprava kuracieho mäsa poskytuje široké možnosti na uplatnenie fantázie kuchárov, šikovným asistentom pri objavovaní nových gastronomických možností je med.

Šalvia
Výborne ochutí kuracinku, táto bylinka má navyše mimoriadne priaznivé účinky na naše trávenie, pomáha proti plynatosti, stimuluje trávenie a funkciu žlčníka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kuracina #varenie #recept #kuracie mäso

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...