V každom prípade je pestrá a svojrázna. Väčšinou ide o jednoduché tradičné recepty, ktoré sa po stáročia zdokonaľovali a stali sa súčasťou maďarskej tradície.
Maďarské polievky
Tradičné maďarské polievky bývajú husté a sýte, presne také, do ktorých sa dá zapichnúť lyžica. Medzi najznámejšie patrí nepochybne halászlé, čiže rybárska polievka, alebo gulášová polievka – riedky guláš s nadrobno nasekaným mäsom.
Maďarské hlavné jedlá
Guláš, perkelt, tokáň alebo paprikáš sú názvy preslávených pochúťok, ktoré Maďari servírujú výhradne ako hlavné jedlá, medzi ktoré patrí napríklad aj dusené kura so zeleninou, kurča plnené slaninou, hubami či pečeň na paprike so smotanou.
Maďarská paprika
Mletú papriku vraj priviezli pred stovkami rokov do Maďarska Turci z Perzie. Dnes je jedným z najznámejších prvkov tradičnej kuchyne. U našich južných susedov nájdete papriku od výmyslu sveta, za zmienku stojí napríklad údená paprika.
Maďarská saláma
Pravá maďarská saláma- pick saláma – pochádza z maďarského Segedína, vyrába sa za prístupu studeného vzduchu veľmi pomalým údením, základným korením je paprika a nové korenie. Dnes sa už plní výhradne do umelých čriev.
Čabianska klobása
Ďalší maďarský symbol, vyrába sa z bravčového mäsa z plemena mangalica, ktoré sa po pridaní soli a cukru niekoľko dní marinuje, pomelie sa, pridá sa paprika, cesnak, rasca (čierne korenie sa nepridáva), plní sa do prírodných črievok, údi sa a suší.
Tokajské víno
Medzi poznávacie znaky Maďarska patrí aj tokajské víno. Najlepšie a najušľachtilejšie je takzvané Aszu. Tokajské sa vyrába z bobúľ napadnutých ušľachtilou plesňou, ktorá spôsobuje ich následné vysychanie a koncentráciu šťavy.