Dámska jazda sa môže začať s koktail párty doma. Skúste to takto!

Piatok večer a vy máte naplánovanú dámsku jazdu s kamoškami? Rozhodli ste sa však, že to celé odštartujete u jednej z vás doma? Tak si spravte koktailový štart.

11.04.2014 12:00
koktail - mojito Foto:
Letná klasika sa dá piť už aj v týchto mesiacoch, aspoň vám dojem leta navodí.
debata

Dve prísady sú nutné – ľad a šejker na miešanie nápojov. Zvyšok už zariadite podľa toho, na akom koktaile sa s kamoškami dohodnete. Do pozornosti vám dávame tri celkom jednoduché, ktoré pripravíte raz dva, užijete si pritom zábavu a tiež príjemný večer. Takže „let's shake it“, milé dámy…

Mojito s tmavým rumom

Letná klasika sa dá piť už aj v týchto mesiacoch, aspoň vám dojem leta navodí. Na jedno mojito potrebujete zhruba osem lístkov čerstvej mäty, jednu čajovú lyžičku hnedého cukru a šťavu z polovice limetky. Všetko zmiešajte na dne pohára najprv drevenou paličkou, alebo opakom lyžice potlačte, aby lístky pustili šťavu. Pridajte ľad a tmavý rum, poriadne pretraste v šejkri. Nalejte do vysokého pohára naplneného ľadom, dolejte sódou.

Americano

Ešte jednoduchší koktail, v ktorom si vystačíte s nalievaním do poháru naplneného ľadom. Najprv nalejte deci campari, pridajte štvrť deci sladkého vermútu a následne dolejte sódou. Ozdobte plátkom pomaranča. Trošku pomarančovej šťavy môžete vytlačiť aj do pohára.

Vodka Gimlet

Zmiešajte poldeci vodky, polovičné množstvo citrónového sirupu a ľad v šejkri. Dôkladne pretraste a nalejte do pohára na martini, do ktorého ste predtým vložili plátok limety. Pri limetách, ale najmä pri citrónoch a pomarančoch si vždy overte, že kôra nie je ošetrená chemicky a môžete ju použiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #drink #koktail #dámska jazda #namiešať si koktail

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....