Variácie šporovlivej kuchyne

Ak použijete lacné a všedné suroviny, ktoré budú čerstvé a kvalitné, môžete z nich vykúzliť atraktívne jedlá.

03.04.2014 13:00
zemiaky, zelenina. minerály Foto:
Zemiaky sú vynikajúcim a lacným zdrojom minerálov.
debata

Zeleninové podoby

Zelenina sa dobre kombinuje nielen s mäsom, ale aj so strukovinami, cestovinami či ryžou a má široké možnosti využitia – od zeleninových šalátov cez dusenú a zapečenú zeleninu, nákypy až po karbonátky či placky. Snažíme sa využívať sezónnu zeleninu, ktorá je spravidla najlacnejšia.

Úsporný margarín

Margarín ako tuk rastlinného pôvodu predstavuje ideálnu a lacnú voľbu pre ľudí, ktorí dbajú na správnu životosprávu. Kvalitné margaríny obsahujú esenciálne mastné kyseliny a vitamíny, ktoré sú pre organizmus nevyhnutné. Ich dostatočné množstvo by malo byť prijímané potravou, pretože telo si ich nedokáže samo vytvoriť.

Vareškov tip: Gothajský obed

Gothajskú salámu alebo lančmít nakrájame na hrubšie kolieska, uprostred vykrojíme malé koliesko, dáme na panvicu a opečieme dozlatista. Obrátime a dovnútra vklepneme vajce, osolíme a okoreníme. Smažíme, kým vajce zhustne, napríklad ako volské oko. Pri podávaní posypeme pažítkou.

5 vecí, ktoré budeme potrebovať na prípravu lacných jedál

Bravčové obličky
Sú ľudia, ktorí sa konzumácie vnútorností štítia, pritom sa hovorí, že obličky, pečeň či jazyk patrili medzi kulinárske pochúťky už v období staroveku.

Strúhadlo na syr
Na záverečné dochutenie napríklad zapečených pokrmov sa často používajú rôzne druhy tvrdého syra, ktorý strúhame napríklad na antikorovom strúhadle.

Zemiaky
Naša stará dobrá základná potravina – zemiaky sú vynikajúcim a lacným zdrojom minerálov, dôležitých pre zdravie našich orgánov a ich správnu funkčnosť.

Brokolica
Kedykoľvek začneme jesť brokolicu, radikálne sa povzbudí naša látková premena vo všetkých telesných bunkách, a tým sa naštartuje revitalizácia organizmu.

Strúhanka
Samozrejmosť, ktorá nám uľahčuje prípravu pokrmov. Jej čaro spočíva v jednoduchosti, s akou ju kedysi šetrná gazdinka vytvorila a zaradila do pokrmov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #recepty #lacné suroviny #margarín

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...