Dusené žaby
Najmä na žabích stehienkach si nejeden obyvateľ Bratislavy rád pochutnal, zvyčajne ich pripravovali dusené na cibuli na lyžici masla, podávané s viazaničkou petržlenovej vňate, štipkou muškátového orieška alebo posypané opraženou strúhankou.
Slimačí kaviár
Keď sa gurmáni dostali k slimačím vajíčkam, zvyčajne ich nasypali do vlažnej slanej vody a miešali, až kým sa od seba neoddelili. Potom ich sitkom preložili do sklených pohárikov a uzavreté nechali dozrieť s lyžicou makového alebo slnečnicového oleja.
Plnené račie vaničky
Vynikajúca pochúťka pripravená z račieho masla, žĺtkov, droždia, sladkej smotany, cukru, s prídavkom polohrubej múky. Zmes sa plnila do vaničkových foriem vymastených maslom a nechala sa rýchlo piecť. Niekedy sa maškrta plnila aj mliečím alebo ikrami z kapra.
Vydra po prešporsky
Vychýrenou špecialitou bola práve varená vydra v omáčke pripravenej z opraženej cibule, postrúhaného domáceho chleba, s prídavkom bieleho vína, vínneho octu a hovädzej polievky, okorenenej muškátovým kvetom a postrúhanou citrónovou kôrou.
Dunajský sumec
Keď sa podarilo vytiahnuť z vĺn Dunaja sumca, pripravoval sa v korenistej zmesi z usušenej šalvie, čierneho korenia, nového korenia, usušenej citrónovej kôry, klinčekov a ďumbiera. Na masle sa potom korenené podkovičky sumca pražili do zlatista.
Prešporská čalamáda
Bratislava bola známa pravidelnou prípravou chutnej čalamády na rozhraní augusta a septembra. Základom čalamády bola hlávka bielej kapusty, zelené a červené paprikové struky, cibuľa, zaváracia soľ s koreninami a kvalitný prešporský vínny ocot.