Plnky do mäsovej rolády

Nezriedka, najmä pri slávnostnejších príležitostiach pripravujeme na pohostenie mäsovú roládu.

25.01.2014 11:00
pečené, plnené mäso Foto:
Mäsové plnky ozvláštnia slávnostnú tabuľu.
debata

Jej príprava sa môže zdať zložitá, ale najdôležitejšie je narezať mäso na dostatočne veľký plát, potom už ide všetko ľahšie. Dôležitá je takisto príprava plnky – pre inšpiráciu uvádzame niekoľko kombinácií rôznych druhov mäsa a náplní.

Plnka do hovädzieho mäsa

Hovädzie mäso plníme napríklad náplňou z mletého mäsa ochuteného ako na sekanú, mäkkou salámou, kyslou uhorkou, varenými vajíčkami, roládu vnútri potrieme cesnakom, pridáme plátky slaniny či klobásu.

Plnka do teľacieho mäsa

Teľacia roláda je výborná s podusenou šunkou, sterilizovaným hráškom, praženicou, petržlenovou vňaťou alebo šunkou s paradajkou zaliatou rozšľahanými vajcami, ktoré treba nechať zraziť.

Plnka do bravčového mäsa

Bravčové stehno plníme plátkami slaniny, mäkkou salámou, varenými vajíčkami, kyslou uhorkou alebo na slanine opraženou cibuľou a šampiňónmi. Do bôčika patrí napríklad údené mäso, syr a varené vajcia.

Plnka do hydinového mäsa

Hydinu môžeme naplniť napríklad mletým bravčovým a hydinovým mäsom, žemľami zvlhčenými mliekom, žĺtkami, snehom z bielkov, koreníme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.

Plnka do srnčej diviny

Divinu plníme plátkami šunky, strúhaným chrenom, roládu obalíme do veľkých plátkov anglickej slaniny, pri pečení namiesto vody zalejeme prírodným červeným vínom a nakoniec zjemníme smotanou.

Plnka do králičieho mäsa

Aj králičie mäso je vhodné na roládu plnenú napríklad mletou zmesou hovädzieho a bravčového mäsa, cibuľou, podusenými šampiňónmi alebo lesnými hubami, hráškom a mliekom zvlhčenými žemľami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava mäsa #mäsová roláda #mäsová plnka

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...