Čo ste možno nevedeli o príprave mäsa. A mali by ste...

Nasledujúce rady či zaujímavosti z kuchyne ste možno doposiaľ vôbec nepoznali. A zídu sa vám.

19.01.2014 10:00
Koža obsahuje najviac škodlivých látok v mäse. Foto:
Koža obsahuje najviac škodlivých látok v mäse.
debata (2)

Riziko skazenia

Pri nákupe mäsa treba dať pozor, aby surové mäso nebolo vystavené vysokým teplotám pri presune z obchodu. Hrozí rozmnoženie baktérií, najmä v letných mesiacoch. Hydinu nekupujte, keď je poškodený obal, alebo ak je vidieť, že výrobok bol rozmrazený, ak má neprirodzenú farbu alebo zapácha.

V koži sú kalórie

Najviac tuku a prípadných škodlivín je obsiahnutý v koži hydiny, takže ju pred úpravou alebo najneskôr pred konzumáciou stiahnite. Ak odstránite kožu až pred konzumáciou, malo by mať mäso lepšiu chuť a bude aj šťavnatejšie. V každom prípade odstránením kože znížite kalorickú hodnotu pokrmu.

Kumšt varenia rýb

Pri varení rybacej polievky vkladáme rybu do studenej vody. Vody dávame toľko, aby sme ju nemuseli počas varenia dolievať. Na prípravu používame hlavy (okrem očí a žiabier), odrezky z mäsa a vnútornosti (bez vzduchového mechúra, žalúdka, čriev a žlče). Ikry a mliečie môžeme variť zvlášť. Soľ a ostatné prísady dávame do vody súčasne s rybou.

Marináda je dobrota

Z domáceho králika pripravujeme napríklad pečienku, ragú, perkelt, paprikáš, rizoto alebo pokrmy s paradajkovou či smotanovou omáčkou. Králičie mäso nemá príliš výraznú chuť, je suché a keď ho marinujeme, treba vedieť, že do marinády sa vylúhujú cenné látky, preto ju treba spotrebovať na podlievanie mäsa.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #príprava #jedlo #rybacia polievka #marináda

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...